10 Lentetips voor je hond

lentetips hond

10 Nuttige lentetips voor hond en hondenvacht op een rij. Dit moet je weten nu het weer weer mooier wordt en we weer meer naar buiten gaan.

De vogels gaan weer fluiten en de dagen worden langzaam aan steeds langer wat betekend ‘s morgens wat eerder alweer lichter en ‘s avonds de avonden ook minder snel donker dus al met al krijgen we weer langere dagen…

Heerlijk, het is weer lente, de verwarming mag straks weer uit en je kunt weer heerlijk met je hond naar buiten. Lekker spelen en ravotten met je hond. De verandering van het weer en de temperatuur + het meer buiten zijn levert veel plezier op maar kan ook wat problemen geven. Daarom wat leuke lentetips voor je hond op een rij.

Enkele andige tips en trics die je helpen om de hondenvacht van jouw knuffel weer snel in top conditie te krijgen en te houden zodat je voorbereid vanuit de lente de zomer in gaat zonder dat je de akelige klitten en vervilting er aan te pas komen bij jouw harige vriend(in).

De ergenis

Wanneer een individueel haartje uit de vacht er zo uitziet als het plaatje rechts hierboven van dit bericht dan weetje dat vervilting op de loer ligt en erger nog eraan komt. Wil je niet dus wat doe je dan?
Alleereerst wassen met de 2-1 shampoo en na het wassen drogen met de waterblazer en tijdens dit drogen spray je de vacht regelmatig in met (Labra)Doodle anti klit verzorgings spray. Is de vacht droog dan maak je finishing touch door een bolletje zo groot als een walnoot in je handpalm te nemen en te wrijven om vervolgens in de punten van de vacht te knijpen.

Vergeet de snor en baard niet zodat ook deze weer beschermd zijn tegen mechanische invloeden zoals een kam maar ook bijten van botten voor het zogenaamde poetsen van de tanden. Zo voorkom je veel vachtellende zoals klitten en afbreken van de vacht.

Tip 1: Herstel de vochtbalans van de hondenvacht

De winter betekend stoken voor warmte in je huis. Veelal met de Centrale Verwarming of wel kort gezegd CV. Dat betekend een droge lucht en een uitgedroogde vacht. Hierdoor kan de vacht dof worden en kunnen er klitten ontstaan. Begin van de lente is dus het ideale moment om honden met langharige / dubbele en vervilting gevoelige vachten zoals Labradoodles wat extra aandacht te geven. Knijp de punten van de vacht in met Tamanu olie, en gebruik een vachtspray tijdens het borstelen.

Tip 2: Strand / Bos of Heide wandeling bij droog weer? Gebruik een waterblazer

Langharige honden en o.a. Labradoodles en andere varianten van Doodles kunnen bij droog weer veel rommel mee in huis nemen. Denk aan blaadjes, stuifmeel, zand, takjes maar ook beestjes. Gebruik een waterblazer om de vacht weer schoon te krijgen. Een waterblazer droogt de vacht uit. Gebruik daarom de vachtspray tijdens het blazen om de vacht weer terug zijn elasticiteit te geven door middel van te hydrateren met bijvoorbeeld Tamanu olie die onder andere verwerkt is in de Vachtsprays. Speciaal hiervoor zijn onder andere de vachtsprays gemaakt. Vind je vacht sprays niet makkelijk dan is er ook de Tamanu Olie crème beschikbaar.

Tip 3: Ga je over op de natuurlijke producten van Natuurlijk4Dogs.

Heb je eerder met een ander producten gewerkt is mijn advies om de vacht eerst te wassen met de Diepte Reiniger Shampoo die onder andere niet gewenste (chemische) ingredienten verwijdert. Onder andere kunnen dergelijke chemische producten de elasticiteit vann een individueel haartje extreem overbelasten met als gevolg dat je juist klitten en vervilting gaat krijgen. De haren van de vacht breken af en op microscopisch niveau zie je dat de laagjes van keratine die uiteindelijk een individueel haartje vormen dat daarvan de zogenaamde schubben uiteen zetten als weerhaakjes wat de klitten veroorzaakt en erger nog de vacht afbreekt bij bijv. de langharige honden. Mijn advies is bij overgaan tot de natuurlijke Natuurlijk4Dogs producten eerste te wassen met de Diepte Reiniger Shampoo voor het optimale resultaat.

Tip 4: Loop niet te lang op strand en mul zand.

labrador strand

Honden als Labradors en Labradoodles zijn gevoelig voor heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED). Strand en mul zand zijn erg belastend en kunnen pijnlijke blessures veroorzaken. Laat deze rassen bij voorkeur niet langer dan 15min per dag door het mulle zand rennen. Spieren opbouwen doe je geleidelijk aan en het liefst met een trainingsschema en zo nodig met aangepast voer t.b.v. spieropbouw.

Tip 5: Controleer op teken en beestjes

In de lente komen niet alleen baas en hond weer in beweging. Ook teken, vlooien en beestjes doen met het warmer worden weer de kop op steken. Teken kunnen ziektes met zich meedragen. Controleer na het wandelen je hond op teken en gebruik een natuurlijke anti vlooien en beestjes spray om problemen te voorkomen. De ziekte van Lyme is niet een aandoening om mee te spotten.

Tip: Bekijk onze anti beestjes en anti vlooien producten voor honden>

Tip 6: Vermijd broedgebieden en respecteer de natuur om je heen

De lente betekend ook veel jonge dieren, vogels die broeden en de natuur die weer op gang moet komen. Kijk goed waar je je hond los laat lopen en lijn deze aan waar het moet. Ga niet lopen in broedgebieden en laat je hond niet achter andere dieren aanjagen. Voorkomen in deze is naar ons idee beter dan genezen.

Samen de lente beleven met je hond, weer samen van het mooie weer genieten. Mooie tijd om samen met je viervoeter er op uit te trekken de natuur in daar waar alles begint. Volg je de bovenstaande lentetips voor je hond? Dan is dit extra genieten voor mens en dier.

Tip 7: Grote schoonmaak

Het voorjaar is toch wel ook de grote schoonmaak in en rondom mijn huis. Wat voor mij lekker is om alles spik en span te maken wederom in en om ook jouw huis en vooral wanneer je jouw huis op volledig natuurlijk verantwoorde manier doet. Nu ga ik me niet verdiepen in deze schoonmaak zaken en artikelen. Wel een feit is dat wanneer je schoonmaakt het sop niet beter is of beter schoonmaakt wanneer je op overmatig schuimt. Een schuimende sop maakt niet beter schoon. Wel een feit is dat je veel meer water gebruikt bij overmatig gebruik van super schuimend sop.

Een ander fabel is dat chloor alles dood ook foute slechte bacteriën die je ziek maakt. Neen dit is een pertinente fabel, wil je af van slechte bacteriën leg je schoonmaak doekje 1 minuut (vol vermogen) in je magnetron en weg zijn de verkeerde bacteriën. Overigens bacteriën maken je ook weerbaar. Kort samen gevat dus een smetteloze keuken is uiteindelijk geen perfecte toevoeging voor je eigen en van je harige vriend jullie immuunsysteem.

Tip 8: Anti vlooien en teken

In het kader van de volgende maanden zoals de lente en daarna de zomer en als het goed is de herfst. De zomer warmte en ook de broeierige buien en dan weetje dat de vlooien en teken er ook weer aankomen en zullen en goed gedijen in dit type weer dus het volgende voor wanneer je niet wenst dat je hond onder de vlooien komt te zitten hebben we een natuurlijke maar ook werkende oplossing voor je. Wanneer jij voor de oplossing kiest vanuit de natuur, doe dan het volgende vul dan het onderstaand formulier in en klik vervolgens op verzenden. Jij ontvangt net zoals zo vele die ook de kracht van de natuur ontdekte en ook voor slechts €9,95 een definitief werkende oplossing voor parasieten bij jouw harige vriend!

Ik zou zeggen doen en wees af van de eeuwig jeukende vlooien en teken bij jouw hond, want het volgende wist je wellicht niet maar voor je het weet zit niet alleen jouw knuffel onder de vlooien maar ook jijzelf of je kinderen en dat is toch geen fijne gedachte kan ik me voorstellen. De gehele natuurlijke aanpak komt samen met een uitgebreid plan van aanpak en 1 ding staat vast na de behandeling leeft er geen vlo meer en zie je geen vloeienpoepjes meer in de hondenvacht zoals op de foto hierboven. De vlooienpoepjes zij die zwarte stipjes en stukjes die je ziet. Allemaal opgelost en gedaan op een volledig natuurlijke manier van aanpak voor je hond en zijn hondenvacht en niet te vergeten ook geen vlooien voor jezelf of je kinderen.

Tip 9: Bruine vacht

Zoals jullie weten heb ik zelf NL Mini Doodles en specialiseren we ons voor wat betreft het verzorgen van de vachten en met name de natuurlijke vachtverzorging producten van de Doodles. Er is een speciale vacht spray met anti-klit ontwikkeld en inmiddels voor verkoop beschikbaar die precies doet wat je van een anti klit spray verwacht namelijk de huid en vacht verzorgen waardoor klitten worden opgelost en verdreven en je direct een mooie glanzende vacht krijgt. De goal en doel is om te kunnen borstelen zonder ergernis van klitten en of vervilting.

Een ander bijkomend voordeel van de (Labra)Doodle anti-klit spray is dat door de hydratie de bruine gloed bij regelmatig gebruik wordt voorkomen. Hoe fijn is dat? De bruine goed die je ziet vooral goed te zien bij zwarte vachten is grotendeels wanneer de vacht niet door DNA erfelijkheden invloeden is veroorzaakt, grotendeels door uitdroging en dat is makkelijk op te lossen.

Tip 10: Snelle “Alles in 1” wasbeurt

Wil je nu een snelle Lente wasbeurt waar alles in zit dan zou ik gaan voor de makkelijke 2in1 shampoo. Je verzorgt de huid en vacht tegelijk en daar waar wat reparatie nodig is wordt ter plekke verricht. Een ware wonder verrichter die doet wat hij zegt en zelfs nog meer.

De vacht gaat mooi glanzen en de lokken vallen als een waterval om het lichaam en poten heen. Wanneer er voldoende lucht tussen de haren van de vacht zit zal de vacht veel minder snel gaan klitten en dat is nu precies wat deze 2-1 shampoo doet en voor zorgt. Bye bye klitten en vervilting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 96 reviews.