Waarom werkt zeep | shampoo als “vlooienkiller”?

Een vlo heeft geen longen, maar trachea’s, dit zijn kleine holle buisjes door het hele lichaam met uitgangen in de huid van de vlo, zuurstof komt zo het lichaam binnen en kooldioxide verlaat het lichaam via deze buisjes. De spiracles op de foto hieronder.

werking ademen vlo

Wanneer een vlo nat wordt, heeft hij het profijt van de natuurlijke waterspanning, zoals veel insecten die te water gaan, zijn ze te licht om deze spanning te breken (zie foto hieronder).

vlo op water

Het lichaam vormt een luchtbel tussen huid en water (zie foto hieronder) en hierdoor kan de vlo lange tijd onder water overleven, ook al gaat de vlo  helemaal kopje onder.

Zeep (dreft, shampoo, biotex, Ajax allesreiniger enz. enz.) verlaagt de waterspanning en dus is het on mogelijkheid voor de vlo, om de luchtbel te vormen (zie video link hieronder) en hij zal sterven.

Let op ALLE zepen/shampoos hebben dit effect, ook de vlooienshampoos, maar niet alle zepen/shampoos zijn automatisch geschikt voor de hondenhuid om mee gewassen te worden!

De meest natuurlijke en effectieve shampoo is de Natuurlijk4Dogs Anti Beestjes Shampoo waaronder essentiële oliën zoals Tea Tree, citroenolie, lavendelolie, of eucalyptusolie, zijn verwerkt die “schadelijk” zijn voor vlooien en ander ongewenste parasieten.

Niet voor katten!


Een video met uitleg over waterspanning klik HIER >>

I give credit where credit is due so if you’re the rightful owner of the above photo’s let me know and I will give you credit and link back to you!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.