Dag van het chocola maar …

Op 5 februari is het de dag van het chocola. Wie kent het niet het liefdes verdriet en dan een lekker stuk chocola voor jezelf kopen en helemaal opeten. Maar waarom is chocola toch zo slecht voor honden? Even voor de goede orde en duidelijkheid witte chocola is NIET giftig voor honden maar melk of donkere chocola absoluut wel maa waarom is chocola giftig voor honden?

Hoe donderkeurder de chocola hoe giftiger de chocola is voor honden omdat er meer theobromine in zit. In witte chocola zit dit nie maar is veel vetter en kan dus braken en diarree veroorzaken. Daarom is de meest pure en donkere chocola super giftig voor honden omdat zij per gram het meeste theobromine bevatten. Een hond kan de theobromine zelf niet verwerken en afbreken daarom is chocola giftig voor honden.

Wij mensen eten chocola en worden dan actief en lekker wakker en breken de theobromine af in tegenstelling tot de hond. De hond slaat dit giftige stofje op en krijgt ziekte verschijnselen zoals:

  • Veel hijgen
  • Veel drinken
  • Braken
  • Diarree
  • Onrustig gedrag
  • Trillen en zenuwverschijnselen
  • Bij luisteren naar het hart kan een versteld hartritme worden waargenomen wat zelfs kan leiden tot een hartstilstand.

Neem bij verdenking van eten van chocola altijd contact op met je dierenarts! In Nederland is het daarom niet toegestaan om bijv. zepen te maken die eruitzien als bijvoorbeeld chocola omdat dit dan kan verleiden tot opeten van een dergelijk “chocolaatje”.enh ook niet goed is voor een mens. Ik raad het absoluut niet aan om een van mijn shampoos en/of zepen op te eten maar ik weet wel dat de ingredienten natuurlijk zijn en vooral niet de consequentie hebben voor mens en dier zoals wanneer de hond een chocolaatje eet!

Wees daarom bewust wat je je hond t eten geeft en ook wat je op de vacht en de huid smeert. Alle ingredienten zijn ook belangrijk voor een hond want ook die ingredienten die je niet wenst worden door de huid en ook door de vacht opgenomen en zo nodig in organen opgeslagen met alle (negatieve) gevolgen van dien. Je hond zal maar allergisch zijn voor een bestanddeel en dit stofje keer op keer opslaat en uiteindelijk gaat reageren. De uitbraak is een feit en jij bent radeloos want je hebt geen voer verandert of er is iets in zijn omgeving gewijzigd en toch de uitbraak van de huid wat zelfs kan leiden tot koorts.

Wees gerust NATUURLIJK4DOGS is chemisch vrij en puur natuur! Je zit altijd goed met de keuze van Natuurlijk4Dogs. Op korte maar zeker op langere termijn voor wat betreft de gezondheid van je hond of paard of welk harige vriend dan ook!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.