De denkdag over de natuur en de natuur en de hond

Hoe zo een denkdag en de natuur hoor ik je denken. Wat heeft de natuur te maken met de gezondheid van de hond? Hoe we met z’n allen over de natuur denken is voor wat betreft naslag werk al een aantal keren onderzocht en de uitkomst is dat we met zijn allen zeker over de natuur goed nadenken en ook voor wat betreft de natuur wat we eten en drinken. Maar wat doen we met zijn alleen zelf voor wat betreft actief bezig zijn met de gezondheid van de hond?

Wat kunnen we zelf actief doen zodat je hond goed gezond blijft? Allereerst goed voor van binnen zorgen dus compleet vers vlees! Kan je hond niet tegen vlees dan bijvoorbeeld een kuur pro-biotica geven en langzaam de compleet vlees voeding opbouwen. Wanneer ik zelf pro-biotica nodig heb voor een van mijn honden bijvoorbeeld tijdens en na een buikgriep dan koop ik deze bij mijn dierenarts.

Wat voor korte en langer termijn goed is om te doen als hondeneigenaar bij honden met huid en vacht problemen en om dergelijke problemen te voorkomen is ook te kijken naar de buitenkant van de hond! Vragen als wat gebruik ik aan verzorgartikelen is om te beginnen. Maak een lijstje van alle producten die je bij de verzorging van je hond gebruikt en dan komt het ga ook inventariseren wat er allemaal in deze producten aanwezig is voor wat betreft de ingredienten. Nu heeft mijn ervaring tijdens de zoektocht naar wat er allemaal gebruikt wordt aan artikelen en producten mij al ruim 35+ jaar geleerd dat informatie over wat er allemaal in zit heel mysterieus is en voor al NIET transparant is en NIET duidelijk is!

En bedenk dan dat evenals bij de mens ook bij het dier de huis zijn of haar grootste orgaan is! Laten we heel open en eerlijk zijn zelf smeer je toch ook geen afgewerkte olie in je haar of op je huid en zonder te overdrijven zijn diverse merken niet meer of minder dan in mijn ogen afgewerkte olie en de zeep die je gebruikt om je handen te wassen wanneer je vieze met olie besmeurde handen en haren wast. Niet verzorgend en vooral totaal uitdrogend. Wat is het effect van wanneer je als mens deze producten die overal te koop zijn en er heel mooi verpakt uitzien? Inderdaad eczeem en wanneer je sneetjes hebt dat deze sneetjes gaan ontsteken en zweren.

Wil je dat voor je hond? Dan hoor ik bij probleem vachten en hondenhuiden altijd NEEEEE!!! Dus wees goed voorbereid en voorkom de problemen met de vacht en huid van je hond en verzorg je hond met die producten die alleen gezonde en vooral natuurlijke ingredienten heeft. Vertrouw niet alleen op de mooie verpakking en mooie labels maar ga op onderzoek en vraag! Net als bij de mensen industrie is inmiddels het begrip “biologisch eieren” of “scharrel eieren` al een breed begrip en dat geldt ook voor de labels van hondenshampoos en wat al niet meer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.