Hoe was je nu eigenlijk een hond?

Een vraag die eigenlijk super simpel is maar het antwoord op deze vraag dat is wel even een ander dingetje. Wat doe je nu wel tijdens het wassen en laten we voor dit voorbeeld een hond nemen van ruim 2 jaar met half lang haar en wat doe je nu niet en dan meteen waarom niet zodat we er wat van kunnen leren?

Tip nummer 1
Gebruik lauwwarm water en geen koud water. De reden hiervoor lijkt me heel duidelijk want wie wil er nu een koude douche? Niemand toch ook niet je hond.

Tip nummer 2
Maak alles nat behalve het koppie. Waarom niet het koppie? Wanneer het kopje nat is dan gaat de hond schudden en tja… alle druppels vliegen om je oren ook daar waar je de druppels niet wenst. Dus als laatste het kopje nat maken om het schudden wat niet anders is dan het verwijderen van het water iets wat je dus niet wil.

Tip nummer 3
Gebruik een natuurlijke shampoo met die eigenschap die jij wenst te realiseren. Wil je alleen dat de shampoo schoonmaakt zonder de vetlaag te verwijderen neem dan bijvoorbeeld de Hond Shampoo van Natuurlijk4Dogs → Een perfecte honden shampoo omdat hij precies doet wat je vraagt van een honden shampoo, namelijk het vuil uit de vacht verwijderen zonder de natuurlijke beschermlaag, de zogenaamde vetlaag, van de haren van de vacht te wassen. Wil je echter meer volume dan is een optie de Doodle Shampoo van Natuurlijk4Dogs → eentje die zeker zijn werkt doet.

Tip nummer 4
Een kwalitatief sterk ontwikkelde en geconcentreerde shampoo zal altijd intens genoeg zijn geproduceerd om u de gebruiker in de gelegenheid te stellen om te verdunnen want anders koop je “chemisch water” in plaats van een verzorgende honden shampoo. Samengevat je dient een verzorgende honden shampoo minimaal 1 op 5 te kunnen verdunnen. Kun je dit niet dan heb je te maken met veredelt afwaswater.

Tip nummer 5
Wassen doe je niet door te raggen en met raggen bedoel ik op en neer en heen en weer en met je vingers door de vacht te gaan het zogenaamde raggen. Hoe was je een hond met een middellange vacht wel? Simpel je giet de verdunde honden shampoo over het midden van de rug van de hond heen. Je hebt eerst al de vacht goed door en door nat gemaakt (alles behalve de kop). Daarna wanneer de honden shampoo door de vacht heen sijpelt masseer je licht met je handen door de vacht heen en dus niet raggen. De honden shampoo dient zijn werk te doen en niet het raggen van de vingers. Voor de honden shampoos van Natuurlijk4Dog → geld dat in het schuim wat licht ontstaat tijdens het wassen dat daarin de werkzame werking zit en ontstaat!

Tip nummer 6
Het afdrogen van een half lange vacht doe je door eerst de vacht licht uit te knijpen, Daarna pak je een droge handdoek en doe je eveneens met lichte knijp beweging in de handdoek en de vacht die je pakt de vacht ook uitknijpen. Ook hier geldt niet raggen met de handdoek want zo krijg je hoe dan ook klitten en dat wil je niet. Mijn advies is ook spray op de licht vochtige vacht een van de anti-klit sprays als conditioner zeker wanneer je de vacht gaat uitblazen en aaneensluitend föhnen.

Hier waren de 6 GRATIS tips die eigenlijk voor iedere vacht gelden en kunnen worden opgevolgd. Wil je specifiek advies voor jouw hond dan is contact met onze klantenservice zeker een van de mogelijkheden en opties. Wil je een verzorgende en goed wassende shampoo met alle voordelen van de Tamanu Olie zoals diep hydraterend koop dan de 2-1 Shampoo →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.