FAQ

Welke shampoo kies je voor je hond?

Voor een algemene standaard wasbeurt adviseer ik de Hond Shampoo van Natuurlijk4Dogs een merk dat volledig natuurlijk in Nederland produceert en verkoopt. Daarbij let deze fabrikant ook nog op waar de ingrediënten ecologisch vriendelijk worden geteeld en koopt daar uitsluitend de ingrediënten voor de shampoos. De Hond Shampoo voedt en hydrateert de huid en vacht daar waar dit nodig is en zal alleen het vuil verwijderen NIET de natuurlijke vetlaag van de hond. Traditionele vloeibare chemische shampoos verwijderen vuil en de natuurlijke vetlaag van de vacht van de hond waarna de hond na een dag alweer stinkt en nog viezer (olieachtig eruit zien) er uit ziet dan voor de wasbeurt. Dit hoeft zeker niet wanneer de honden vacht gewassen wordt met de honden shampoo van Natuurlijk4Dogs.

Wat doe je bij klitten bij hondenvacht?

Wanneer een hond klitten heeft dan begin je met een anti-klit spray te gebruiken die op een natuurlijke manier is gemaakt van natuurlijke ingrediënten van het merk Natuurlijk4Dogs. Dit merk produceert in Nederland van alleen natuurlijke ingrediënten, grondstoffen waardoor vacht problemen zoals klitten vanaf het eerste moment tot het verleden behoren. Door de zeer hydraterende werking merkt je vanaf het eerste moment van gebruik van de anti-klit spray dat de klitten als het ware oplossen en verdwijnen en het borstelen weer een positieve ervaring wordt voor mens en dier. Jouw hond zal het leuk vinden om weer geborsteld te worden en het resultaat is behaald namelijk geen klitten meer in de vacht van je hond.

Je hond heeft een olifantshuid wat kan je dan doen?

Wanneer een hond door diverse redenen en oorzaken een olifantshuid heeft ontwikkeld en je wenst weer dat hij vacht terug gaat krijgen is een stappen plan van aanpak zeker gewenst. De natuurlijke producten van Natuurlijk4Dogs hebben allemaal natuurlijke ingrediënten waardoor een scala van oplossingen geboden kan worden. Het meest effectief is dit dagelijks schema voor 1 week:
==> Masker van Tamanu Olie, 6-8 uur laten intrekken
==> Wassen met Repair Shampoo
==> Insprayen met Vacht Spray
Na 1 week contact opnemen met de vachtspecialist consulent voor de stand van zaken en advies.

Welke conditioner gebruik je?

Een conditioner geeft net die extra kick die je bij de langharige vachten nodig hebt zodat de vacht niet gaat klitten maar let op dit wordt alleen gerealiseerd wanneer de ingrediënten van de conditioner natuurlijk zijn! Zit in de conditioner bijvoorbeeld het goedkope en chemische grondstof siliconen dan zal je al snel zien dat inderdaad eerst de vacht makkelijk doorkambaar was maar na een tijdje en dan bedoel ik echt korte periode dan zal je zien dat de vacht gaat afbreken door de zogenaamde build up effect van de siliconen. Kies daarom voor een natuurlijke condition die doet wat je verwacht namelijk de vacht ontwarren maar niet verzwaren en belasten. Kies voor een conditioner van Natuurlijk4Dogs in vaste en vloeibare vorm. De keuze tussen vast of vloeibaar is persoonlijk want de ingrediënten zijn exact het zelfde.

Mijn hond krabt hoe los je dat op?

Wanneer een hond overmatig krabt kan dat veel oorzaken hebben. Ik ga met dit antwoord er van uit dat je voor wat betreft het voer de nodige aanpassingen hebt gedaan en doorgevoerd in het dieet van je hond. Sommige honden krabben uit gewoonte, verveling of zelfs dwangmatig uit stress. Dit soort krabben is eenvoudig op te lossen door als baas er achter te komen waar de bron van het krabben vandaan komt en dit weg te nemen of te veranderen, gewoontes doorbreken zijn een paar gratis oplossingen om zelf te doen.

Heeft jouw hond geen psychische problemen en kan je duidelijk zien dat de vacht niet in al te beste conditie is dan kan je een actief stappen plan met natuurlijke producten opstarten van het merk Natuurlijk4dogs. Deze Nederlandse producent van natuurlijke (vacht)verzorgingsproducten ontwikkeld en heeft dermate hoogwaardige producten in haar assortiment die in staat zijn een oplossing te bieden aan honden (en ook andere dieren waar onder paarden) die overmatig krabben en een slechte vacht hebben en ook honden die als maar krabben en er is zelfs geen oorzaak aan te duiden.

Door de hondenvacht en ook de hondenhuid in te masseren met de Tamanu Crème van Natuurlijk4Dogs zie je al direct dat de hond minder krabt en rustiger wordt. De vicieuze cirkel van krabben dan de huid en vacht kapot krijgen door het krabben met als gevolg nog meer jeuk en nog meer meer krabben die wordt door de Tamanu Olie Crème van Natuurlijk4Dogs doorbroken en het herstel gaat en kan beginnen. Eerst wordt de huid en vacht wat vettig maar wanneer je doorzet zie je dat de Tamanu Olie wordt opgenomen en intrekt. Zie het als een spons die volledig is uitgedroogd en weer nat wordt gemaakt. Eerst glijden de druppels water eraf en dan ineens neemt de spons vocht op.

Na een week de huid en vacht fris wassen met de 2-1 (blok) shampoo van Natuurlijk4Dogs en herhaal zo nodig het gehele proces. De vacht bijhouden 2-5 keer per week door in te sprayen met de Vacht Spray is een absolute aanrader! De huid en de vacht van de hond blijven op deze manier van verzorgen gehydrateerd en voorkom je dat hij/zij weer in zijn “oude” gedrag van alsmaar krabben vervalt.

Nog meer vragen en antwoorden vind je HIER →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.