Fijn hè een 💖 vacht oplossing

Hoezo dat?
Lang geleden alweer ruim 35+ jaar geleden, toen er weinig spelers op de vachtverzorging producten markt waren, toen was de keuze maken voor een product die je daadwerkelijk hielp makkelijker want er was niet zo veel. Nu is de keuze reuze wat heel vaak als eindresultaat geeft dat er heel veel teleurstelling is bij de de gebruiker jij dus.

Je hebt een best bedrag betaald en je bent in de volledige overtuiging en veronderstelling gebracht dat jouw knappert geen klitten meer gaat krijgen en ook dat de klitten die erin zitten er makkelijk uit gaan. Helaas jouw eindresultaat was dat er nog meer huid en vachtproblemen bij kwamen in plaats van minder werden de problemen juist veel groter.

Hoe kan dit?
Dat is relatief simpel uit te leggen, ietsiepietsie technisch maar dat kan niet anders dus ik ga van start om jou wakker te maken noem het maar een “eye opener” die je heel veel geld kan besparen en niet alleen geld ook veel vachtproblemen.

Wat is het verschil tussen gewone zeep en haarzeep?
De verschillen zijn als volgt, haarzeep bevat een andere verhouding aan oliën en boters, er zit bijvoorbeeld meer castorolie in. Het “overvettings” percentage is hoger dan gewone zeep. Met overvetting wordt gemaakt dat jij als eindgebruiker ervaart dat de vacht heel makkelijk te borstelen en kammen is.

In gewone lichaamszeep is het percentage normaal gesproken 5%. Dit houdt in dat, naast het reinigende effect van de zeep, er wat oliën en boters overblijven voor de verzorging van de huid. Bij vacht shampoo is het percentage hoger (dat klinkt misschien raar, boter in je haar. Het soort oliën en boters dat wordt gebruikt in vacht shampoo. Castor olie draagt bij aan de reiniging van de vacht terwijl bijvoorbeeld Tamanu olie, shea (karité) boter het haar hydrateert. Ook bijvoorbeeld jojoba olie, aloe vera en hennepzaadolie is erg goed voor jouw lieveling zijn vacht.

Ook gebruiken we natuurlijke toevoegingen in de vacht shampoo zoals kruiden, bier, thee, wijn, etherische olie, klei, honing en melk zoals kokosmelk en geitenmelk welke allemaal fantastisch voor de vacht zijn. Al deze verschillen kun je meestal niet uit de lijst van ingrediënten halen in de chemische shampoos.

Wat is de pH waarde van een shampoo bar?
Bij mensen is dit 5,5 maar bij honden ideaal 7,4 dus VEEL hoger en dan nog een dingetje e.e.a. hangt ook nog is af volgens welk proces de bar/blok is gemaakt. Vaak zeg maar 9,9 van de 10 keer volgens het CP proces wat betekend dat het agressieve loog nog altijd actief kan zijn wat weer voor jou als trouwe en zorgzame hondenbezitter betekend dat je te maken krijgt met juist het tegenovergestelde effect.

Dus juist meer klitten, een ontregelde zuurgraad huid en huishouding bij je hond en juist overmatig krabben en buiten en nog erger brand en chemische verbranding van de huid en vacht van je hond. Al met al wanneer de maker niet exact weet waar hij mee bezig is zijn deze blokken of bars zoals ze ook worden genoemd ook wel gevaarlijk te noemen.

Door wederom mensen die zeep maken als hobby of bijverdienste tja… ik zeg dan oprecht schoenmaker hou je bij je leest. Doe alleen datgene waar je echt verstand van hebt. Om je ook meteen uit de droom te halen en te denken dat er controle op deze groep hobbyisten is helaas niet. Sterker nog men kan erin doen wat men wenst ongeacht wat de werking is.

Ik als eigenaresse van Natuurlijk4U en Natuurlijk4Dogs en Natuurlijk4Pets heb e.e.a. laten certificeren volgens de hoogste norm en is te zien in Lutten in de showroom. Ook al omdat ik een bedrijf heb al bezoek gehad van de NVWA. Hoor ik je denken er is toch geen controle op want dat zeg je net? Klopt maar ik maak of als je wens produceer volgens de hoogste norm dus die voor mensen en dan word je wel gecontroleerd. Overigens alles was dik voor elkaar als eindconclusie na de controle van de NVWA iets waar ik super trots op ben

Wil je een super blok shampoo voor je lieveling aanschaffen die volledig veilig is en jou lieveling een mooie klitvrije vacht krijgt klik dan HIER →

Hieronder zie je volgens welke norm en is te zien op mijn zakelijke Facebook pagina.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.