Je 💖 pup 💖 komt en dan -1-

Wat ontzettend leuk en vooral spannend tijd is de periode voordat jouw pup gaat komen en een vast onderdeel van jouw familie gaat worden. Als het goed is, heb je met elkaar binnen het gezin afspraken gemaakt zoals eensgezindheid binnen de commando’s en afspraken voor bijvoorbeeld de opvoeding van jouw pup. Eensgezindheid en duidelijkheid naar iedere pup en maakt niet uit welk ras of mix het is de sleutel van een positief succes van jouw opvoeding met jouw pup.

Een vast onderdeel van de verzorging van iedere hond is de vachtverzorging. Hierover wou ik jou alvast wat kennis van vachtverzorging zaken geven. Allereerst weet heel goed wat voor type vacht jouw pup heeft en de noodzaak is hiervan is dat de verschillen tussen de type vachten essentieel is voor diverse beslissingen die je dient te nemen zoals:

  • welke gereedschap (kam-borstel-schaar)
  • welke producten (shampoo – conditioner-anti-klit spray)
  • welke manier van verzorgen ga jij met je schat doen
  • hoe stel je jouw verzorgschema op

Wanneer je de antwoorden op bovenstaande vragen hebt gevonden en dan het liefst met instemming van jouw hele familie dan kan je verder aan de slag. Begin met wat ik noem de tafelmanieren wat betekend dat je jouw pup leert om op tafel of trimtafel leert rustig te zijn en te liggen. Doe dit in het begin vooral niet te lang maar 3-5 minuutjes en bouw de verzorgtijd uit.

Wanneer je dit realiseert dus trainen van tafelmanieren dan begrijp je dat je ook dient na te denken praktisch hoe en waar ga je jouw vachtverzorging doen. Realiseer je dan ook dat de vachtverzorging een terugkomende actie levenslang van jouw lieve schat is. Iets wat ik veel hoor is dit “ik ga de vachtverzorging op de grond doen op een kleed.”. Realiseer je dan ook dat je rug een en ander te verduren krijgt tijdens de föhn en borstel sessies en uit de praktijk blijkt dat deze manier van werken niet blijft te werken omdat dit fysiek niet vol te houden is.

Mijn advies koop een mobiele trimtafel of haal een tafel op bij de kringloop en maak dit jouw verzorgtafel voor jullie beide. Het grote voordeel hiervan is dat er nu een vaste plek is en er duidelijkheid is voor jou en je nieuwe familielid. Dit was het eerste gedeelte van de pup serie die de komende periode regelmatig worden geplaatst.

Ben je nu geïnspireerd en wil je kijken wat er hier voor jouw pup aanwezig is en jij direct kan kopen?
Klik dan HIER →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.