Je 💖 pup 💖 is er en dan -2-

Allereerst proficiat met jouw nieuw ?  harig ?  familielid die nu ook regelmatig onder andere verzorgd dient te worden zoals de vachtonderhoud. Een vraag die vaak bij me binnen komt is deze:
“Hoe pak je de vachtverzorging nu aan met een pup van 8 weken.?”.

De fokker heeft als het goed is al een soort van basis bij je pup geleerd of anders uitgelegd je pup is al is door de fokker gewassen en geföhnd . Daarbij natuurlijk ook geborsteld en gekamd en als het goed is ingesprayd tijdens het borstelen met de vachtspray. Leuk hoor ik je denken maar ik krijg mijn pup niet rustig op tafel?!? Is dit is herkenbaar voor jou! Lees dan verder.

Hier de aanzet tot de oplossing voor jou Allereerst zorg ervoor dat je een vaste plek of plaats hebt om jouw vachtverzorging met jouw knuffel te gaan doen. Dit zorgt ervoor dat de vachtverzorging wat duidelijker wordt voor jouw harige vriend. Duidelijkheid geeft rust en zorgt er ook voor dat je veel sneller in de modus komt om echt de vachtverzorging te kunnen doen.

Heb ook de volgende vraag gesteld aan jezelf ga je de vachtverzorging doen op de grond of ga je de vachtverzorging op een (trim)tafel en een afel kan je ook heel goedkoop of zelfs gratis scoren bij een kringloop die je dan zelf verder kan aanpassen zoals jij wenst.

Ook de vraag ga je staand of liggend de vachtverzorging doen?
Maakt dit wat uit? Jazeker want ga je de vachtverzorging staand doen is een soort van standaard wel handig om deze op je tafel vanaf het eerste moment te plaatsen. Ga je de vachtverzorging liggend doen dan is het wel handig om te starten met zijn tweeën om succes te hebben en vooral te behouden. Je snapt het denk ik wel de standaard is de 2e persoon die je anders mist .

Vervolgens ga je niet langer dan een minuut als volgt aan de gang. Zonder standaard laat je de pup zitten en dat doe je door in je linkerhand (of rechterhand) een heeeeeeel lekker snoepje te nemen en hoog boven het kopje te houden en een lichte druk op het kontje en je zal zien jouw lieve pup gaat zitten. Wanneer jouw pup gaat zitten prijs je hem of haar de hemel in want je hebt dan meteen “zit” gezegd!

Dan ga je zachtjes met je handen door en over de vacht las het ware aaien of beer nog masseren en zeg je bijvoorbeeld “Wat word je mooooooi!”. Geef vooral weer een lekkere klein snackje of koekje hou alles heel positief zeker wanneer je na 1 minuut afsluit zodat wanneer jij weer wil starten met de vachtverzorging jou kleine wollebaal de associatie heeft van LEUK LEUK LEUK we gaan weer aan de slag. Jouw hond duikt niet achter de bank weg! Merk je het verschil?

Er komt uiteraard een vervolg op dit verhaal en heb je in de tussentijd een vraag aarzel niet om contact met me op te nemen. Ik lees alle e-mails of ze lezen hem voor me voor maar weet 1 ding jij gaat geholpen worden zodat jouw vachtverzorging ook de fantastische kwaliteit tijd met jouw lieve hond gaat worden. Dat jouw hond er ook uit gaat zien met een mooie klitvrije vacht en vooral heel lekker ruikt! Tot snel!

Ben je nu geïnspireerd en wil je kijken wat er hier voor jouw pup aanwezig is en jij direct kan kopen?
Klik dan HIER →

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.