Waarom dit…?

Speciaal voor de mensen die een ? pup ? gaan krijgen of dit overwegen ben ik een serie gestart met allemaal tips en manier van aanpak en opvoeding die gerelateerd en te maken hebben met de vachtverzorging van jouw harig familielid.

Wat ontzettend leuk en vooral spannend tijd is de periode voordat jouw pup gaat komen en een vast onderdeel van jouw familie gaat worden. Als het goed is, heb je met elkaar binnen het gezin afspraken gemaakt zoals eensgezindheid binnen de commando’s en afspraken voor bijvoorbeeld de opvoeding van jouw pup. Eensgezindheid en duidelijkheid naar iedere pup en maakt niet uit welk ras of mix het is de sleutel van een positief succes van jouw opvoeding met jouw pup.

Soms zijn kleine tips al voldoende om de kwaliteit van je borstelsessie compleet te veranderen ten positieve zoals het volgende. Je weet natuurlijk dat een pup start net als wij mensen met een melkgebit wat rond de 5 maanden gaat wisselen. Na de 5 maanden wanneer er gewisseld is wordt het gebijt in de handen en eigenlijk waar niet in dat gaat definitief veranderen en stoppen.

MAAR… heb jij jouw pup niet geleerd dat bijten in de handen en borstel bijvoorbeeld niet gewenst is dan zal je merken dat ook na de vijf maanden het bijten in bijvoorbeeld je borstel en kam zeker niet minder gaat worden. Waarom niet? Jouw vriendje heeft geleerd vanaf het moment dat hij/zij bij je kwam wonen dat dit mocht dus geaccepteerd gedrag ondanks dat jij dit niet wenst want het is eenvoudig niet mogelijk te borstelen en de vacht te verzorgen met een hond die alsmaar bijt in je gereedschap.

Daarbij komt jouw wollebaal in de pubertijd zo vanaf een maand of 9 oud, dan zal je merken dat de kleine rakker zelfs gaat proberen jou te corrigeren en dat is echt ongewenst gedrag want de stap daarna van serieus bijten is dan zo door je harige lieverd gezet. Dan heb je pas echt de poppen aan het dansen op in dit geval de hond aan het dansen en specifiek wel jouw hond!

Abonneer je op deze website en zorg dat jij altijd beslagen ten ijs komt en de relatie met jouw hond positief is en dat jij alles gedaan krijgt bij jouw hond.Dat je samen trots bent en jij kan genieten van die speciale 1 op 1 momenten. Natuurlijk ga ik je de volgende keer weer een aantal tips en uitleg geven zodat alles ook voor jou een peulenschilletje wordt. Loop je ergens tegen me aan laat me dit vooral weten want mijn goal is dat ? jij en je hond ? samen een geweldig natuurlijk leven hebben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.