Je 💖 pup 💖 is er en dan – 4 –

Tot zover is alles redelijk te doen maar wat nu wanneer je pup echt niets wil en er geen land mee te bezeilen is wat doe je dan?

Allereerst ga nooit starten met een borstelsessie wanneer je pup net wakker is en dus goed is uitgeslapen en vol met energie. Start de borstel en/of was sessie wanneer je pup zijn op haar energie al wat aan de lage kant is. Wees je ervan bewust dat jouw kleine frummel al weet wat je van plan bent om te gaan doen voordat jij dit weet. Een vraag die ik dan vaak krijg “hoe weten ze dit?”.

Deze vraag is makkelijk te beantwoorden want honden, dus ook die van jou, die lezen je lichaamstaal die jij uitstraalt, dus ben je resoluut, vastberaden en zelfbewust iets wat je kan krijgen door van te voren voor jezelf al een plan van aanpak te hebben. Dan leest jouw hond al van het is geen speeltijd meer het is menens nu dus niet klieren.

Startende hondenbezitters raad ik van te voren aan om een plan op te schrijven en dit plan dan ook ten uitvoer brengen. Door jouw positieve vastberaden houding geef je al een signaal aan je harige vriend dat wat ik noem er geen onderhandelingsruimte is. Hierdoor weet jij pup dat het serieus is, wat betekend dat hij of zij alles gewillig zal ondergaan. Wellicht ben je verbaasd nu maar ik zou zeggen doe deze aanpak maar is en voel en zie direct het verschil. Is dit nu niet aan de hand en ben je wel zelfverzekerd maar jouw kleine dondersteen wil toch niet geborsteld worden dan is het raadzaam terug te gaan in je stappenplan. Lukt de vachtverzorging dan nog niet dan is persoonlijk contact met mij een directe oplossing. In 15 minuutjes online tijd kan ik je al heel snel, direct waardevolle tips geven die uiteraard voor jou van toepassing zijn. Zo kun je dan weer snel aan de slag en is ook jouw vachtverzorging met jouw pup echt samen de kwaliteit tijd die je voor ogen had.

Copyright Timberidge

Hierboven zie je de verschillende fases van de vacht bij een goldendoodle. Elke fase dient zijn eigen en verschillende manier van aanpak. Eén groot voordeel is dat je met de vachtverzorgingsproducten van Natuurlijk4dogs die speciaal voor Doodle is gemaakt, altijd goed zit en veel voorkomende problemen zoals vervilting van de vacht van jouw knuffeltje goed en volledig voorkomt. De Doodle Vacht Spray helpt bijvoorbeeld heel goed om na het blazen de klitvorming te voorkomen iets wat toch altijd met het blazen lastig is. Een beetje Multi Crème aan de punten van de vacht inkneden en de klus is weer gedaan.

Nog een bijkomend voor is dat je de producten onderling goed kan combineren en zoals we noemen zelf kan “tweaken” of wel bijstellen, zodat jij zelf het perfecte product krijgt die precies doet wat jij wenst wat er gebeurt met de vacht van jouw pup. Afstemmen op de behoefte van jouw wensen want laten we wel wezen we leven niet allemaal hetzelfde leven of hebben de zelfde eisen of wensen voor wat betreft de invulling van de vachtverzorging.

Wil je nu een voorbeeld van een weekoverzicht die jou gaat helpen wat wel en wat niet te doen met de vachtverzorging van jouw pup, klik dan op de oranje knop en link hieronder want hier vind je voor de vachtverzorging van jouw pup direct hulp.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.