Je 💖 pup 💖 is er en dan – 5 –

Een onderdeel van verzorging van iedere hond is naar mijn mening de vachtverzorging. Heb je een kortharige hond denk je wellicht nou die van mij niet hoor die heeft weinig of helemaal geen onderhoud nodig. Inderdaad een kortharige hond ten opzichte van een langharige of half langharige hond, daar zit voor wat betreft aan energie en werk nog wel wat verschil voor wat betreft de hoeveelheid aan werk.

1 ding hebben alle honden gemeen en dat is dat er terdege om de hond gezond te hebben en vooral te houden daarvoor dient aan vachtonderhoud door jou te worden gedaan. Bij een kortharige hond kan je bij seizoenswisseling en dan die vervelende verharing die optreed. Wat ik veel hoor en als vraag krijg van de baasjes van de kortharige hond is deze: “Hoe komt mijn hond van het verharen af?” . Bij langharige en halflang harige vacht hangt de hoeveelheid aan werk af van de manier waarop je de vachtverzorging zelf doet of uitbesteed en ook welk systeem van vachtverzorging je gebruikt.

Voor wie het niet weet, een korthaar die verhaart per seizoen en heeft dus een vachtwissel dus meestal in het voorjaar en najaar. Bij een hond die zijn vacht goed in balans is wat van een aantal factoren afhangt waaronder de verzorging die zal binnen een week of drie door verhaart zijn en de nieuwe vacht is dan verschenen. Een gezonde vacht kenmerkt door een mooie glanzende verschijning zoals onderstaande foto goed laat zien. Ook verhaart een gezonde vacht niet altijd dus het hele jaar door. Wanneer dit altijd verharen aan de gang is dan is er een onbalans.

Doet jouw hond nu altijd verharen dan is de natuurlijke balans geheeluit zijn balans en dient menselijk ingrijpen vereist wanneer je van dit verharen af wil komen. Het altijd verharen stop niet vanzelf. Verharen geeft ook jeuk en altijd maar krabben hetgeen soms wordt verward dat wordt gezegd mijn hond heeft vlooien wat dan niet aan de hand is.

Hoe kan je dit, of jouw hond vlooien heeft zelf checken bij jouw knuffel?
Leg je hond op zijn rug en doe dit gewoon lekker ontspannen en speels. Wanneer jouw harige vriend vlooien heeft dan zie je de vlooien racen over de buik net daar waar weinig haar is. Een ander populair gebied zijn de liezen of en daar zit dan wel vacht en haar is boven op de aanzet van de staart. Daar en specifiek daar wordt dan fanatiek ook gebeten. Zie je de vlooien dan is insprayen met de Insecten Insecten Spray een optie maar 100% Succes en vlooivrij is wassen met de volledig natuurlijk Anti-Beestjes Shampoo verkrijgbaar in blok en vloeibare vorm net waar je persoonlijke voorkeur is.

Maar wat te doen wanneer er geen vlooien zijn en hij blijft krabben?
Dan is wat zwaarder geschut van toepassing want dan is er werk aan de winkel om de balans in de vacht terug te laten komen en is het advies om onder andere gebruik te maken van de was en blaas methode en deze toe te passen.

Wil je hier nu meer over weten dan is persoonlijk advies zeker ook van toepassing want ik heb hiervoor net even wat meer informatie van jouw knuffel en van jouw aanpak nodig om een 100% stappen plan specifiek afgestemd op jouw lieveling te kunnen maken iets wat overigens gratis is bij aanschaf van de producten die gegarandeerd. helpen.

Vul onderstaand formulier in en vertel in jouw beleving en ervaring wat met de vacht van jouw knuffel aan de hand is. Belangrijk om te vermelden is hoe lang de vacht is en of hij helemaal verhaard of per gebied een verhaar probleem is. Weet zo specifiek en gedetailleerd mogelijk. Jouw OPLOSSING voor niet meer te verharen ligt binnen handbereik en komt binnen 7 werkdagen naar je toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.