01 januari 2020

Happy New Year

Het nieuwe jaar is vandaag begonnen en wat is mooier om alles wat je inmiddels weet en hebt geleerd nu daadwerkelijk ook in de praktijk toe te passen. En volgens mij nog mooier is dat datgene wat je doet ook direct zijn effecten heeft. Denk aan dat nadat je hebt gekamd en geborsteld de vacht van jouw viervoeter ook voor minimaal voor 1 week mooi valt en ook uit de klit is en ook blijft.

Speciaal voor dit bericht behandel ik de volgende vraag die binnen kwam en is deze “Help de vacht breekt steeds af wat kan ik hieraan doen?”.

Altijd en dan meen ik ook echt altijd waar en met wie ik ook ben, de eerste vraag die ik dan meteen terug vraag is deze “Wat voor type vacht heeft jouw knuffel?”. Ik vraag dit zodat ik meteen weet wat ik wel en niet kan adviseren. Denk dan bijvoorbeeld aan of binnen het ras bijvoorbeeld een soort van vachtwisseling voor komt. Heb je geen rashond maar een mix combinatie dan is het voor mij wel handig om te weten uit welke type vachten jouw knuffel vandaan komt zodat ik dan ook als referentie kader weer wat meer weet en meteen het correct advies kan geven.

De volgende mix vacht vraag kwam binnen namelijk een Poedelachtig met een combinatie die lijkt voor wat betreft het uiterlijk van een Boomer waarbij de vacht blijf/bleef maar afbreken waardoor er eigenlijk wel 4 lagen vacht aanwezig was en in de vilt/klit zat. Hoe voorkom je dit en hou je de vacht wel los en vol zonder klitten was de vraag. Hiervoor heb ik de volgende oplossing en samengesteld in een weekschema.

WeekdagOplossing
MaandagMasker “Leave In” conditioner in de droge vacht aanbrengen en voor ongeveer 30 minuten laten intrekken. Daarna wassen Hond Shampoo en laag voor laag droog föhnen.
DinsdagInsprayen met Vacht Spray.
WoensdagRUST
Donderdag RUST
Vrijdag RUST
Zaterdag Insprayen met Vacht Spray.
Zondag RUST

Dan krijg ik ook de vraag en opmerking van “maar alles is nog vervilt en in de klit maakt dit dan niet uit?”. Wordt de vacht dan niet nog meer een zooitje?
Nee het wordt niet nog meer een zooitje want ieder haartje in de vacht wordt als het ware ingepakt waardoor het haartje niet meer kan plakken of beter gezegd klitten waardoor wanneer je gaat föhnen de klitten loslaten en zo eruit gaan en verdwijnen zonder trek werk wat over het algemeen ZEER pijnlijk is voor de hond.

Om geen terugval voor wat betreft opnieuw klitten te krijgen en te ontwikkelen, is het wel noodzakelijk om de vacht laag voor laag en dan begin je vanaf onderen, goed droog te föhnen. Heb je een waterblazer dan uiteraard handig om eerst het grove werk te doen en grof het water eruit blazen om daarna in details te doen wat ik hiervoor uitleg. Door de voedzame en herstellende componenten van de “Leave In” conditioner wordt ieder haartje ingepakt en waar nodig hersteld zodat afbreken wordt voorkomen en zo kan je tot op de huis door borstelen en belangrijker met de contrĂ´le kam tot op de huid komen zonder dat het haartje van de vacht afbreekt.

Om jullie geheel van dienst te zijn heb ik een voordeel pakket met alle producten samengesteld en kan je met de oranje knop hieronder meteen bestellen. Zo voorkom je nare vilten en heb je een klittende vacht weetje nu hoe je hiervan af kan komen zonder dat je de vacht super kort hoeft te scheren en erger nog want dat kan best wel is voorkomen, je weet nu ook hoe je dit allemaal kan voorkomen en je zo wel kan genieten van een mooie volle, glanzende vacht zonder klitten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.