Wat is het ❤️geheim❓

Deze vraag wordt mij door iedereen gesteld en dan uiteraard is de vraag en antwoord gericht op de vachtverzorging. Dan is de vraag die gesteld wordt deze: “hoe kan het nu dat jouw honden zo een lange vacht hebben en gewoon niet klitten?”. Dat is heel simpel en ga ik je hier natuurlijk uitleggen en met jou delen want dat wil ik eigenlijk voor iedereen. Voor niets heb ik niet al gepubliceerd de pagina WORk die te vinden is onderaan in de website menu’s aan de rechterkant.

Een van de eerste dingen die jaren geleden voor mij een 100% life-changer was in de verzorging van mijn allerliefste harige vriendje CHESS was het natte proces van zijn vacht verzorgen. Dit natte proces zorgde ervoor dat niet alleen de klitten niet meer terug kwamen maar ook wat voor de dubbele vacht essentieel ook lengte in de bovenvacht waardoor alles in topvorm en conditie was en ook bleef. In die tijd bezocht ik als deelneemster ook internationaal de zogenaamde hondenshows en dan wil je dat alles in topvorm is net als bij topsporters. Daardoor heb ik diverse onderhoudsschema´s samengesteld voor alle rassen die er op de wereld zijn, om zo in topconditie te komen en… vooral te blijven want dat is toch lastiger dan je zo aanvankelijk denkt of verwacht.

Binnen diverse rassen heb je namelijk ook diverse verschillende kleurstellingen en specifiek deze kleurstellingen hebben allemaal hun specifieke aanpak voor de vachtverzorging nodig. Door de internationale samenwerking met heel veel top hondenkennels heb ik van hen mogen ervaren wat die verschillende kleuren voor wat betreft de verschillende aanpak nodig hebben om in topconditie te blijven. Ook bij hun is met veel succes de natte procedure geïntroduceerd wat ook hun veel voordelen opleverde.Geen klitten of afbrekende vacht meer en ook de onderwol blijft lekker los en doet wat hij moet doen namelijk in de winter isoleren voor de kou en in de warmte vasthouden zonder dat de hond een verstikkend gevoel heeft en gaat zweten. Daarbij in de zomer een isolerende werking die als verkoeling optreed zodat de hond niet oververhit raakt. Allemaal aspecten van de gezondheid van een hond want je wil toch niets liever dat je hond zo lang mogelijk in goede gezondheid bij je is.

De voordelen van het zogenaamde natte proces zijn simpel te noemen als volgt:
* Tijdswinst
* Geen klitten
* Volle vacht met lengte
* Mooie glans
* Lekkere geur
* Snelle vachtwisselingsperiode

Met name het laatste de snelle vachtwisselingsperiode is voor de gewone particulier, iets waar veel hondenbezitters van dromen, en eigenlijk de vraag die mij het meest wordt gesteld. “Hoe kom ik door de vachtwisselingsperiode zonder dat ik de vacht hoef te scheren en mijn hond dus super kort is maar zijn lekkere teddybeer look behoud?”.

Je komt de vachtwisselingsperiode relatief makkelijk door wanneer je één van mijn weekschema’s hanteert, en nu komt het alle mooiste van dit artikel namelijk ik deel deze weekschema’s gratis bij mijn producten evenals begeleiding zodat jouw hond nimmer geschoren hoeft te worden of zo kaal te zijn als een naak slak wanneer dit uiterlijk niet je keuze is maar komt doordat de vacht volledig vervilt is en er voor jouw knuffel geen andere diervriendelijke optie aanwezig is.

Het is onmogelijk om hier een schema neer te zetten die voor iedereen werkt en ik zal je uitleggen waarom, er zijn wel een aantal ovoor mij onbekende factoren die van belang zijn zoals: hoeveel tijd wil je aan de vachtverzorging besteden, wat is het directe effect wat je wenst, hoeveel geld wil je uitgeven? Uiteraard gaat zeker op wanneer je niets doet tijdens de vachtwisselingsperiode dan weet je zeker dat je echt letterlijk vastloopt in de vacht en scheren eigenlijk de enig diervriendelijke oplossing is. Daarbij wat is de reden van het vast gaan zitten van de vacht? Dit noem ik zeker want de basis van de huid en vacht van je knuffel dient goed op orde te zijn om sowieso enige verwachting te kunnen en mogen hebben van je product.

Heb je na aanleiding van dit artikel vragen of wil je advies neem dan contact met me op de gegevens om met mij in contact te komen staan op de website pagina contact vermeld. Uiteraard komt jouw harige vriend ook in aanmerking voor alleen het allerbeste voor zijn of haar vacht want voor minder gaan we niet in 2020… toch?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.