Je pup is er en dan -7-

Er zijn nogal wat ? hondenrassen ? en mixen die wat men noemt een “vachtwisseling” periode hebben wat menigeen tot wanhoop drijft. Waarom wordt de enthousiaste hondenbezitter tot wanhoop gebracht?

Tijdens de vachtwisseling gaat elke vacht als het ware in elkaar zitten en verkleven wat zelfs niet met regelmatig kammen en borstelen te voorkomen is dat dit verkleven wat je ervaart als of er een soort van kauwgom in zit en zo ernstig vast zit.

Echt jaren en jaren geleden toen ik mijn eerste eigen ? hond had en ik te maken kreeg met mijn eerste echte vachtwisseling periode en ik toen nog niets van vachtverzorging afwist van wat destijds een dubbele vacht voor wat betreft de verzorging inhield dus te maken met een wollen ondervacht en harde geiten haren bovenvacht. Niemand had raad of advies dus toen zelf maar een en ander in de praktijk onder vinden en oplossingen verzinnen.

De puppy-vacht van veel dubbele vachten is zo met de leeftijd van 8 weken lekker zacht en vooral heel fluffy net kleine beertjes. Je leert als het goed is dan te borstelen op een manier die effectief is en klitten voorkomt. Borstel je namelijk niet op de juiste en correcte manier dan zorgt dit verkeerde borstelen ervoor dat je zelfs klitten krijgt.

Het geheim van succes van effectieve vachtverzorging met de dubbele vacht is:
1) Correct gereedschap
2) Effectief werkende verzorgproducten
3) Werkend systeem van verzorgen
4) Correcte verhouding van onderwol en bovenvacht

Wanneer 1 van deze voorwaarden ontbreekt of bij jou niet werkt dan zie je als direct effect in de vacht klitten en een happerige vacht en daarbij ook dat dat er geen lengte in de bovenvacht. Ook een essentiële voorwaarde is een correcte verhouding van de ondervacht en bovenvacht. Juist wanneer er te veel ondervacht aanwezig is dan zie je ook dat er geen lengte in de bovenvacht komt. Je merkt ik noem al een aantal technische zaken waarvan je wellicht denkt dit snap ik niet of wat bedoel je hiermee? Dit snap ik volledig want toen je pup kwam wist je natuurlijk dat de vachtverzorging een essentieel onderdeel zou zijn maar wat zou het fijn zijn om die vachtverzorging te gaan doen die meteen effect heeft!

Allereerst weet waar je naar toe wenst te werken, wat wil je wel doen en wat wens je niet te doen en dat klinkt wellicht raar maar wel een van de succes factoren van een geslaagde vachtverzorging.

Heb je nu twijfels of alles bij jou goed voor de vachtverzorging is geregeld?
Neem dan contact met me op met onderstaand formulier en laat me dit dan weten dan kan ik een op jouw situatie en vacht van jouw knuffel afstemmen en aan je laten zien. Kleine wijzigingen hebben al gigantische effecten waarbij jij dan denkt had ik dit maar eerder geweten want nu heeft mijn hond geen pijn meer tijdens het borstelen en hebben we samen een echte kwaliteit tijd samen.

=
Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.