Wanneer gebruik je de conditioner?

Inmiddels weten we allemaal dat verkeerde shampoos dus de shampoos die gemaakt zijn van chemicaliën leiden tot klitten en compleet vervilte vachten. Wat is een vervilte vacht? Een vervilte vacht is een vacht waarbij de haren op een hele dichte manier in elkaar verweeft zijn als zijnde dat het eruit ziet als een geweven deken maar dan op een manier die je niet wenst want de huid eronder kan niet meer ademen en zal uiteindelijk stikken en leiden tot gezondheidsproblemen voor het dier en laten we het in dit geval houden bij de honden vachten.

Bij honden heb je diverse structuren van vachten zoals enkele vachten, dubbele vachten, stokhaar zijn er een paar om te noemen.Daarbij behalve de structuren heb je ook diverse lengtes van vachten. Ieder type vacht leidt weer tot zijn eigen aanpak van verzorging en dat is eigenlijk de basis van de verzorging. Dit is even wat taaie theorie maar wel belangrijk om te weten voor de rest van dit verhaal. Weet wat voor type en structuur vacht jouw hond heeft en daarbij wat is de gewenste lengte. Wanneer jij dit weet kan je de vachtverzorging samenstellen.

Je merkt vachtverzorging is echt maatwerk daarbij wat voor de ene hondenvacht werkt hoeft absoluut niet te werken voor een andere hondenvacht. Waarom dan toch dit bericht vraag je wellicht af als alles zo ingewikkeld is? Hier dan toch enkele makkelijke tips en handvaten zodat jij als verantwoorde en vooral liefhebbende honden bezitter optimaal de vachtverzorging kan hebben. Hier de tips:

  • Weet welke structuur vacht jouw hond heeft?
  • Welke lengte hondenvacht heeft jouw hond?
  • Wat wil je als eindresultaat behalen?
  • Wat wil jij als inzet zelf doen?

Wanneer jij de antwoord weet op deze vier vragen dan stuur je deze antwoorden per email naar onze klantenservice met het contact formulier die te vinden is op de contactpagina. Je krijgt jouw eigen maatadvies binnen 1 week in je inbox. Maar goed nu wat grove handvaten en antwoorden op de vraag “wanneer gebruik je nu een conditioner?”. Simpel gesteld gebruik een conditioner wanneer de hondenvacht langer is dan 1,5 cm of te wel 15 millimeter. De structuur van jouw hond maakt voor de conditioner van Natuurlijk4Dogs niet uit want de conditioner maakt wel wat zacht maar zal zeer snel weer hard maken zoals bepaalde structuren graag zien.

Aan de andere kant wanneer de hondenvacht (tijdelijk) wat zachter is heeft dit zeker als voordeel dat de vacht niet snel weer zal gaan klitten, er geen verkleuring van de donkere vacht zal optreden en de hondenvacht een mooie gezonde glanst heeft. Allemaal voordelen die jou als hondenbezitter blij maken want vooropgesteld dat je geen klitten of een vervilte hondenvacht wenst. Je krijgt het het gebruik van een conditioner alleen maar voordelen van een kortere borsteltijd, een aangenaam ruikende hondenvacht en vooral GEEN klitten of vervilte vacht en dat is toch iets wat iedere verantwoorde hondenbezitter voor ogen heeft en wenst. Met de button hieronder ga je direct naar de conditioners die voor jou het werk in de vacht doen.

1 gedachte over “Wanneer gebruik je de conditioner?

  1. […] zien hoe en met wat en waar dit te doen. Hoe en wanneer je de conditioner te gebruiken lees je HiER met super handige tips en trics speciaal voor de honden […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.