Hoe je de vacht lang krijgt met papillotten techniek?

Wat is papillotteren en waarom doe je dit met een hondenvacht?
De essentie, bedoeling en idee achter het zetten van papillotten in de hondenvacht is om de haren van de hond te beschermen tegen slijten en verwarren. Het resultaat van papillotteren is lange en volle gezonde vacht. Rassen die bijvoorbeeld voor de hondenshow worden gepapilloteerd zijn Poedels o.a. de topknot, Lhasa Apsos alles, Maltezers alles, Yorkshire Terriër alles, zijn zo een paar hondenrassen om als voorbeeld te noemen. Veelal zijn dit honden die deelnemen aan een hondenshow.

Hoe doe je dit nu praktisch papilotteren van jouw hondenvacht?
Ik heb een stappenplan gemaakt en deze zie je hieronder evenals het totale verzorg pakket. Voor je begint eerst enkele voorwaarden en condities waarin je daarna de papillotten techniek kunt toepassen.

Doe nooit papillotten zetten in een smerige verklitte vacht. Altijd starten met een schone, droge klitvrije vacht. Heb je producten gebruikt anders dan die van Natuurlijk4Dogs dan is mijn advies was eerst met de Diepte Reiniger Shampoo verkrijgbaar in blokvorm en vloeibaar. Deze shampoo verwijdert opgebouwde residu zodat je met een op schubniveau van een haar echt schone vacht kunt beginnen. Het risico van te beginnen met niet een schone vacht op schubniveau is dat de vacht alsnog afbreekt en dat is nu precies wat je niet wenst. De essentie en effect van het papillotteren is dat de vacht langer wordt en niet afbreekt.

Hoe is het stappenplan?
De gevouwen pakjes dat heet partities en hoe netter je deze partities maakt hoe langer ze blijven zitten. Zelf start ik onder aan en zet de vacht die erover heen valt zet ik vast met een zogenaamde haarclip die ik regelmatig als verrassing in een pakket stop. De partities maak ik met een kam met een ijzeren pin aan de achterkant. Deze kam is te koop in een drogisterij. Wanneer er behoefte is dat ik de haarclips en haarkam verkoop in de webshop hoor ik het heel graag. Ik werk per partitie en iedere partitie druppel ik Multi-Olie over heen niet te veel en niet te weinig. Vervolgens doe ik wikkelen in het vetvrije papier en als service doe ik bij ieder pakket 1 voorbeeld vouwpakket zodat je dit wikkelpakket zelf ook kan vouwen en vastzetten. Ik geef hierin het zetten van papillots ook les en prijzen hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar.

Hieronder vind je een weekschema wat een handig middel en gereedschap is om zo samen mee te starten. Heb je vragen specifiek voor jouw hond met zijn of haar typische vacht aarzel niet om contact met me op te nemen zodat ik jou kan helpen met de vachtverzorging van jouw knuffel en jij achter bordje 1 komt te staan op de hondententoonstelling of zoals je wenst hondenshow. De contactgegevens staan op de webpagina genaamd contact. Mijn goal is net als jouw goal het beste uit jouw hond zijn vacht te halen en vooral te krijgen. Een mooie lange gezonde vacht als eindresultaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.