Dubbele vacht en dan…

Veel reacties op de weekschema’s en wat me opviel was dat de Bearded Collies, Tibetaanse Terriërs en PON’s vrienden en nog veel meer langharige dubbele vachten mixen aan me vroegen of ik hierover inhoudelijk toch wat in een bericht neer kon zetten. Dus hier ga ik en hopelijk krijg je al de antwoorden op je vragen maar is dat niet het geval dan contact met me opnemen en de contact gegevens staan op de webpagina contact.

De rassen of mixen van deze rassen hiervan hebben veelal een dubbele hondenvacht en dat betekend een bovenvacht en onderwol en dan met name die onderwol dien los te blijven en niet te verstikken of erger nog te vervilten. Geen paniek mocht dit al wel aan de hand zijn dan heb ik hiervoor ook een oplossing maar dan even contact met me opnemen. Voor nu doe ik een weekverzorging planning die zeer effectief is als basis verzorging en ik ook speciaal voor jou een starterskit heb samengesteld met als grote voordeel dat alles bij elkaar is verzameld en je hoeft niet de hele webshop door wat natuurlijk altijd mag. Je ziet hieronder twee schema’s te weten een basis week verzorging en eentje wanneer je naar de show gaat of wanneer je lengte in de vacht wenst.

Er zijn veel redenen waarom een hondenvacht niet op lengte wil komen en 1 van de meest voorkomende oorzaken is dat de verhouding ondervacht en boven vacht uit verhouding is dus in disbalans. Daarom begin je ook met een Leave In masker zodat al de haren die te veel of juist te weinig zijn en dit klinkt raar maar geloof me ik weet waar ik het over heb die spaar je of raak je juist tijdens het föhnen kwijt.

Borstel ook met een borstel waarin echte haren zitten en een nylon pinnetje zonder kopje op de nylon pinnetjes. Te verkrijgen in de webshop. Ook dit is een veel voorkomende fout bij de verzorging van dubbele vachten met een bolletje op de nylon pinnetjes zorg je er juist voor dat de vacht afbreekt en de verhouding in de boven en ondervacht uit balans brengt. Eigenlijk dus alles wat je niet wenst voor een gezonde lang glad vallende vacht. Wanneer de vacht goed in balans is adviseer ik een soepel bed met ijzeren pinnen zodat je goed tot op de basis komt. Maar nogmaals alleen wanneer alles goed in balans is en de verhouding van ondervacht en bovenvacht optimaal is.

De kunst van de natuurproducten te gebruiken is om de groei van de bovenvacht en onderwol in juiste balans te hebben en te houden. Het voordeel hier van is dat je dan geen klitten krijgt wat op zich al een voordeel is maar ook dat er lengte in de vacht komt iets wat voor veel een probleem is. De bovenvacht breekt af waardoor de vacht er totaal als een “puffy” geheel wordt gezien en niet wenselijk is. Door de Vacht Spray te gebruiken breekt de bovenvacht niet af en de onderwol gaat niet verstikken. Wanneer aan de uiteinden wat Multi Crème wordt ingekneedt zal je merken dat ook dan de verhouding van de boven en ondervacht in perfecte verhouding is en ook blijft.

Heb je vragen specifiek voor jouw hond zijn vacht omdat je toch vastloopt of toch net iets mist aarzel dan niet om contact met me op te nemen want mijn uitdaging is om iedere hond zijn natuurlijke jas in optimale vorm te laten bezitten waardoor jij weinig onderhoud hebt!

Dan ook nog even dit omdat je dit tot het eind hebt volgehouden en bent gebleven alleen vandaag geldig. Zeer beperkt beschikbaar en voorradig vandaag en morgen beschikbaar en te doen “Wat Mis Je?”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.