5 Lentetips voor je hond

5 Nuttige lentetips voor hond en hondenvacht op een rij. Dit moet je weten nu het weer weer mooier wordt en we weer meer naar buiten gaan.

De vogels gaan weer fluiten en de dagen worden langzaam aan steeds langer wat betekend ‘s morgens wat eerder alweer lichter en ‘s avonds de avonden ook minder snel donker dus al met al krijgen we weer langere dagen…

Heerlijk, het is weer lente, de verwarming mag straks weer uit en je kunt weer heerlijk met je hond naar buiten. Lekker spelen en ravotten met je hond. De verandering van het weer en de temperatuur + het meer buiten zijn levert veel plezier op maar kan ook wat problemen geven. Daarom wat leuke lentetips voor je hond op een rij.

Tip 1: Herstel de vochtbalans van de hondenvacht

De winter betekend stoken voor warmte in je huis. Veelal met de Centrale Verwarming of wel kort gezegd CV. Dat betekend een droge lucht en een uitgedroogde vacht. Hierdoor kan de vacht dof worden en kunnen er klitten ontstaan. Begin van de lente is dus het ideale moment om honden met langharige / dubbele en vervilting gevoelige vachten zoals Labradoodles wat extra aandacht te geven. Knijp de punten van de vacht in met Tamanu olie, en gebruik een vachtspray tijdens het borstelen.

Tip 2: Strand / Bos of Heide wandeling bij droog weer? Gebruik een waterblazer

Langharige honden en Labradoodles kunnen bij droog weer veel rommel mee in huis nemen. Denk aan blaadjes, stuifmeel, zand, takjes maar ook beestjes. Gebruik een waterblazer om de vacht weer schoon te krijgen. Een waterblazer droogt e vacht uit. Gebruik daarom de vachtspray tijdens het blazen om de vacht weer te hydrateren met bijvoorbeeld Tamanu olie.

Tip 3: Loop niet te lang op strand en mul zand.

labrador strand

Honden als Labradors en Labradoodles zijn gevoelig voor heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED). Strand en mul zand zijn erg belastend en kunnen pijnlijke blessures veroorzaken. Laat deze rassen bij voorkeur niet langer dan 15min per dag door het mulle zand rennen.

Tip 4: Controleer op teken en beestjes

In de lente komen niet alleen baas en hond weer in beweging. Ook teken, vlooien en beestjes doen met het warmer worden weer de kop op. Teken kunnen ziektes met zich meedragen. Controleer na het wandelen je hond op teken en gebruik een natuurlijke anti vlooien en beestjes spray om problemen te voorkomen. De ziekte van Lyme is niet een aandoening om mee te spotten.

Tip: Bekijk onze anti beestjes en anti vlooien producten voor honden>

Tip 5: Vermijd broedgebieden en respecteer de natuur om je heen

De lente betekend ook veel jonge dieren, vogels die broeden en de natuur die weer op gang moet komen. Kijk goed waar je je hond los laat lopen en lijn deze aan waar het moet. Ga niet lopen in broedgebieden en laat je hond niet achter andere dieren aanjagen.

Samen de lente beleven met je hond. Mooie tijd om samen met je viervoeter er op uit te trekken. Volg je de bovenstaande lentetips voor je hond? Dan is dit extra genieten voor mens en dier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: voor pakketdiensten is dit de drukste tijd van het jaar. Hoewel wij op tijd je pakketje afgeven kan de levertijd vertraagd zijn. Dank voor je begrip.

X
De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 39 reviews.