Berenpoot knippen doe je zo

De mooie volle berenpoten knippen zie je in onderstaande video. Hier wordt de zogenaamde “chuncker” gebruikt maar een enkel effileer schaar gaat natuurlijk ook prima. Heb je nog niet zoveel ervaring met knippen adviseer ik je met een chuncker even te wachten tot je wat meer ervaring hebt omdat met een chunker wel heel goed geleerd dient te zijn wat wel weg te halen en wat niet. Weet je dit niet krijg je niet als eindresultaat wat je voor ogen had/hebt.

Om de zogenaamde anti-statisch te krijgen tijdens het knippen zonder dat de haren aan de schaar gaan plakken adviseer ik de Vacht Spray licht in te sprayen. Door de vacht spray worden de individuele haartjes stuk voor stuk gevoed en zo de schubben gesloten waardoor deze niet meer uitstaan en ook niet meer “klevend” werken tijdens het knippen iets wat zeer prettig en hierdoor ook vlot laat knippen.

De vacht goed omhoog borstelen of met een kam zodat je goed de haren allemaal even recht trekt waardoor het model meteen goed wordt geknipt en je niet hoeft na te knippen. Goed opborstelen of kammen is beslist het halve werk tijdens het knippen.