Beschadigde voetzooltjes bij je hond voorkomen of oplossen?

hond met beschadigde of ontstoken voetzooltjes

Sneeuw en ijs maar ook heet asfalt kunnen er voor zorgen dat de voetzooltjes (voetkussentjes) van je hond kapot / beschadigd raken, denk aan sneetjes en ontstekingen. Erg vervelend voor je hond want je kunt dit niet maar zo even ontlasten. Onze nieuwe pootjescrème helpt bij problemen met voetzooltjes en voorkomt problemen. Is de voetzool van je hond ontstoken? Verderop in de blog lees je hoe je dit kunt behandelen.

Herstellend & verzorgende pootje crème

De pootjescrème of te wel de voetzoolbalsem voor hondenpootjes (de voetkussentjes) kan preventief gebruikt om wondjes door sneeuwwandelingen te voorkomen èn om de (gevoelige) pootjes en voetkussentjes met wondjes te behandelen. Met andere woorden de pootjecrème is herstellend alsmede verzorgend. Dit 100% natuurlijk product uit ons assortiment is een must have in de winter, voor stadswandelingen en voor iedereen die lange wandelingen maakt met de hond.

Oorzaken van kapotte voetzooltjes bij honden

Beschadiging door sneeuw, ijs en asfalt

Sneeuw, ijs, (heet) asfalt, scherpe randjes en andere zaken kunnen de voetzooltjes van honden beschadigen. De pootjescrème maakt de pootjes weer soepel, voorkomt pijnlijke kloofjes en andere problemen en heeft een verzorgende / herstellende werking als het voetzooltje wat beschadigd is.

Overgevoeligheid van de voetzooltjes

Het kan ook gebeuren dat een hond een overgevoeligheid heeft voor iets waar zijn huid of vacht direct mee in aanraking komt, zoals een vloerkleed, een kussen of schoonmaakmiddel. De oorzaak van deze gevoeligheid en het behandelen met de crème voorkomt dan verdere problemen of te wel je krijgt geen sneeuwbal effect. Wat als een minuscuul plekje begint groeit uit tot een giga ontstoken voetkussen en of poot.

Preventief voetkussentjes verzorgen in de winter

Hondenpootjes sneeuw problemen

Kapotte voetzooltjes bij je hond in de winter voorkomen? Sneeuw en ijs gaat klonteren onder de zolen en pootjes van je hond. Er vormen zich dan ijspegeltjes die vlijmscherp kunnen zijn en de voetzolen van je hond kapot maken. Ook bevriezing kan plaatsvinden. De pootjescrème voorkomt dat het sneeuw gaat klonteren en zorgt ervoor dat sneeuw en ijs weer makkelijk te verwijderen zijn. Ook voorkomt dit nare sneetjes veroorzaakt door het gevormde ijs. Uiteraard is het wel belangrijk om de pootjes van je hond goed in de gaten te blijven houden tijdens koud weer. Zeker als het vriest.

Na het lopen, controleer de pootjes van je hond. Is deze beschadigd? Maak de pootjes schoon en breng zo snel mogelijk de crème aan om te voorkomen dat de pootjes gaan ontsteken.

Gebruik geen producten met lanoline (wolvet) of andere dekkende ingrediënten

Gebruik een hondenpootjesbalsem dat vrij van ingrediënten als lanoline (een restproduct dat overblijft na het wassen en drogen van schapenwol dat door veel producenten gebruikt wordt) of andere dekkende bestandsdelen. Waarom is dat belangrijk? Lanoline dekt de pootjes af. Dit zorgt ervoor dat een hond de warmte niet meer goed kan afvoeren. Een hond voert warmte af via de voetkussentjes. De enige plek waar zweetkliertjes zitten zijn de voetzooltjes namelijk. Juist bij bijvoorbeeld rennen in de sneeuw, zand en bij warm weer kan een hond zijn warmte dan niet kwijt en raakt deze oververhit. In plaats daarvan maken wij gebruik van een bijenwas die een natuurlijke antibiotische werking heeft. In combinatie met de andere ingrediënten heeft deze crème een ultieme verzorgende werking zonder de pootjes af te dekken.

Wat doet de pootjecrème?

 • hydrateert de voetzooltjes van je hond
 • voorkomt kloofjes en sneetjes in de pootjes
 • heelt de sneetjes in de voetzooltjes
 • voorkomt preventief wondjes door sneeuw en ijs in de voetzooltjes van je hond
 • volledig lanoline vrij zodat je hond kan blijven transpireren door de voetzooltjes

Hoe verzorg je de voetzooltjes van je hond?

 • Je neemt het pootje in je hand en houd het voetzooltje naar boven
 • met een theelepeltje neem je wat pootjecrème (ongeveer een doperwt) eruit
 • de pootjecrème wrijf je nu over het voetzooltje van het pootje, door de lage smelt temperatuur wordt pootjescrème vloeibaar en makkelijk door het voetkussentje opgenomen omdat alles 100% natuurlijk is
 • geef je hond een natuurlijk bot en / of kauwmateriaal zodat hij/zij op “wat anders” gefocust is en de pootjescrème goed kan intrekken en zijn werk doen

Ontstoken voetzool bij je hond behandelen? Zo doe je dat

Bij een ontsteking aan de poot of voetzool van je hond. Wat te doen? Wij leggen je onze behandeling voor ontstoken voetzooltjes en pootjes bij honden uit. Deze behandeling voor ontstekingen hebben al veel van onze klanten met succes toegepast.

Dit heb je nodig (boodschappenlijstje):

Zo behandel je een ontstoken voetzool bij je hond

 • Neem de Bos antibacteriële blok shampoo en was de ontstoken poot (of welk ander lichaamsdeel ontstoken is)
 • Het schuim goed in laten trekken,dit krijg je door herhaaldelijk met het blok over de natte zooltjes te gaan en vervolgens afspoelen met lauwwarm water en wanneer bijv. voetzooltje ontstoken is.
 • Herhaal dit nog een keer
 • Wanneer de voetzool ernstig ontstoken is kan en mag dit tot 3-5 keer per dag doen.
 • Vervolgens masseer je de Tamanu olie op de ontstoken plek bijv. het ontstoken voetzooltje. Ook dit mag tot 3-5 keer daags aangebracht worden. Wanneer de huid verzadigd is zal de huid niet meer opnemen en blijft een vettige laag achter.
 • Is je hond buiten of elders geweest? Dan is het raadzaam om Tamanu olie weer aan te brengen zodat er heling van binnenuit kan ontstaan.

Kortingscode

Om jou kennis te laten maken met de nieuwe conditioner bieden wij korting aan voor de oplettende, volhoudende die hard lezers van dit bericht. Tijdens het afrekenen van je pootjecrème kan jij gebruik maken van de volgende kortingscode:

pootjescreme2021

Vul in tijdens het afrekenen en ontvang direct 2,50 korting!

Een reactie op “Beschadigde voetzooltjes bij je hond voorkomen of oplossen?

 1. Pingback: De wintermaanden en wat te doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 82 reviews.