Blokshampoo of vloeibaar – Wat is de beste hondenshampoo?

Natuurlijke hondenshampoo

In dit blog artikel leg ik je uit wat de beste hondenshampoo is (blok of vloeibaar) en wat het verschil is tussen de blok en vloeibare shampoo die je gebruikt bij de vacht verzorging van je hond. In deze gaat echt op ongekend is ook onbemind. Wat als ik je zeg dat wanneer je voor de 100% natuurlijk wil gaan je dan uit principiële overweging en redenen je altijd voor een blok shampoo wat mij betreft dient te kiezen eenvoudigweg omdat in een blok shampoo alleen maar natuurlijke ingrediënten aanwezig zijn en dus 100% natuurlijk is.

De vloeibare shampoo voordelen

 • 250 ml fles daarmee is 10 keer onverdund middelgrote hond te wassen
 • makkelijk te verdunnen verhouding 1:5

Voordelen Blok shampoo

 • 1 blok daarmee is 50 keer middelgrote hond te wassen
 • uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten
 • in staat om direct oplossen van huid- & vachtproblemen
 • enorm makkelijk uit de vacht te spoelen
 • toevoeging van (medicinale) kruiden en mineralen
 • toevoeging van diverse boters en oliën
 • toevoeging van diverse melken

Waarom de beste hondenshampoo?

Waardoor is een blokshampoo de beste hondenshampoo? Wat er mogelijk is en bij de vloeibare shampoo en wat niet zou je als leek denken, naar mijn idee ook volslagen legitiem. Dit komt onder andere door de manier waarop de vloeibare shampoo wordt gemaakt en totaal afwijkend de blok shampoo. Beide productie processen zijn niet met elkaar te vergelijken. Voor zowel de ingrediënten als de manier waarop de beide type shampoos worden gemaakt.

Achtergrond en verleden

Met dit gezegd te hebben zou je denken dat de blok shampoo de jongste manier van technologie is maar niets is minder waar. In de middeleeuwen is juist deze blok techniek bij toeval ontdekt en de vloeibare shampoo in de jaren zeventig toen de petrochemie en haar producten meer en meer haar intrede in het dagelijkse huishouden deed. Voor sommige producten geldt dan ook dat deze producten volledig vervaardigd zijn uit vhemisch afval. Dit komt wellicht als een schok bij je binnen maar ik kan deze informatie niet voor je achterhouden zodat je wellicht nu meer gaat begrijpen voor diverse problematieken die aanwezig zijn bij de verzorging van de haren en huid van je viervoeter.

Wanneer jij deze achtergrond informatie weet dan begrijp je wellicht dat de procedure voor het produceren van de zogenaamde blok producten veel arbeidsintensiever is en voor de massa productie niet geheel aantrekkelijk is door ook onder andere de ingredienten die in de blok producten worden gebruikt. De ingredienten van de blok producten zijn natuurlijk en ook kostbaar maar vooral uniek voor wat betreft de eigenschappen de noemen.

De toekomst

Mijn hoop en droom is dat de dierenbezitters allemaal (gaan)nadenken over het totale welzijn en gezondheid van hun huisdier. Ook voor honden geldt dat ook hun huid het grootste orgaan is. Ga je dit grootste orgaan behandelen met afval van de petrochemie dan kan je wellicht voorstellen dat dit problemen inzake de gezondheid van je viervoeter gaat bezorgen. De blok shampoo van Natuurlijk4Dogs kunnen dergelijke problemen zeker oplossen maar beter is natuurlijk helemaal geen gezondheidsproblemen met je viervoeter te hebben of te krijgen en of te ontwikkelen zeker wanneer je dit nu ook weet.

Trimmen van labradoodle kop

Hoe was je een hond met blokshampoo?

Je bent natuurlijk vloeibare shampoo gewend, is zo’n blokshampoo dan niet lastig te gebruiken? Nee hoor, dat valt reuze mee. Natuurlijk werkt het anders dan een vloeibare shampoo maar uiteindelijk is er makkelijk mee om te gaan en, een stuk belangrijker. Het is veel beter voor de vacht van je viervoeter en daar draait het toch om?

 • Maak de vacht nat
 • Wrijf daarna met de blokshampoo tegen de haargroeirichting in zo dicht mogelijk tegen de huid. (Er ontstaat een romige schuim en de werkzame bestandsdelen komen direct op de juiste plek)
 • Laat de schuim 3-5 minuten intrekken
 • Spoel met lauwwarm water het schuim weer uit.
 • Berg de blok op zodat het uit zichzelf weer kan drogen (niet in net / plastic bakje). Ons blokshampoo bakje is daar ideaal voor.

  Kruisbesmetting?
  Zijn er al vachtproblemen (bacteriële ontstekingen)? En/of ben je bang voor kruisbesmetting? (meerdere honden / trimsalons). Dan kun je kiezen om te wassen met een brokje van de shampoo. Deze wordt natuurlijk glad, het brokje is beter vast te pakken als je dat dan met een doekje doet.
  Uit onze testen is gebleken dat van bacteriegroei / kweek op de shampooblok nauwelijks sprake is.

Volg je deze instructies goed, dan is de blokshampoo niet alleen een gezonde maar ook een voordelige oplossing. Deze gaat dan vele beurten mee.

Gaat wel lukken toch? Mocht je nog vragen hebben over de blokshampoo dan mag je die ook stellen in een reactie onder dit bericht.

Bekijk ook onze natuurlijke hondenshampoos.

Voor de (Labra)Doodle adviseer ik de volgende producten uit onze doodle shop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 48 reviews.