Droge vacht of klitten bij je hond? Zo los je het op!

Hoe los je klitten op bij jouw hond?

Iedere hondenvacht ruikt door de oude huidresten en smeer die zich opeen stapelen in de vacht wat betekend dat wij mensen deze resten ruiken zeker wanneer de vacht bijvoorbeeld nat wordt, de welbekende hondengeur. Zo ontstaan klitten bij je hond. De vachtspray lost dit smeer & klitten op en sluit de haarschubben.

Vachtwisseling direct stoppen

Zit je Labradoodle, Goldendoodle of welke Doodle variant voor wat betreft de vachtstructuur je maar voor kan stellen of de structuur definiëren en de Doodle, laat ik hem of haar zo maar even noemen, zij zit in een vachtwisseling of je merkt de vachtwisseling zit eraan te komen, dan is de doodle vacht spray ideaal om letterlijk niet vast te lopen in de haren van de vacht maar de vacht makkelijk en snel door deze klitfase heen te gaan zonder dat je letterlijk de haren uit je hoofd trekt van frustratie en erger nog je Doodle de borstelsessies geen pretje meer vindt en al wegduikt wanneer je met de voorbereiding van een borstelsessie begint. Speciaal voor jou om zelf uit te proberen is er een kleine verpakking beschikbaar.

Hoe kan dat klitten bij je hond?

De Doodle vacht spray is exclusief gemaakt voor de (Labra)Doodle vacht waarin een actief natuurlijk anti-oxidant aanwezig is, die helpt om de haren van de vacht van jouw Doodle te herstellen en zo nodig repareren, te hydrateren en te beschermen zodat je makkelijk met je kam door de vacht heen kan gaan. De herstel mogelijkheid komt door de natuurlijke ingredienten die in deze anti klit spray zijn verwerkt waaronder het lichaamseigen keratine en natuurlijke vitamine E om maar is wat te noemen. De opbouw van de grondstoffen is gericht op het herstellen van de vacht van iedere hond ook de kortharige vacht wat voor deze vacht specifiek betekend minder verharen. Direct resultaat bij de wat langere vacht met als resultaat GEEN klitten meer!

Zoals gezegd ideaal als onderhoud spray van je Doodle zijn of haar vacht zodat je geen klitjes meer hebt of ook gaat krijgen. Daarbij nog een bijkomend voordeel is dat jouw Doodle geen nare hondenlucht bij regen of een frisse duik in het water meer heeft. De vacht ziet er niet gezond glanzend uit maar ruikt ook nog is zeer aangenaam en bovenal zijn of haar hondenvacht is volledig zonder klitten of knopen.

Is dit nu een garantie dat je geen klitten gaat krijgen tijdens de vachtwisseling?

Is de vachtspray gebruiken een garantie tegen klitten bij je hond? Nee integendeel, een essentieel onderdeel van de vachtwisseling is het correct borstelen met de aanvullende producten tijdens het borstelen maar nog meer tijdens de vachtverzorging. Met correct borstelen bedoel ik dat je op een bepaalde manier je borstel vasthoud en laag voor laag en dan hele kleine partities opnemen dus dunne laagjes. Vervolgens de borstel 90 graden op de inplant van het haartje ten opzichte van de huid de borstel positioneren. Verderop in dit artikel zie je een video met de uitleg. Dan zie je direct wat ik bedoel.

Droge vacht bij je hond? Dit zijn de oorzaken

Met klem adviseer ik de Leave In conditioner te gebruiken omdat dit specifieke product met haar unieke natuurlijke ingrediënten instaat is direct ter plekke klitten en zelfs vervilting op te lossen en te “verweken” wat door jou wordt ervaren dat de klitten er makkelijk uit gaan. De droogte in de vacht zal volledig verdwijnen. Ook zal in de vachtwisselingsperiode wanneer de juiste frequentie van wassen en behandeling wordt gehanteerd absoluut geen viltvacht ontstaan maar zal de hondenvacht in al haar glorie en volle pracht mooi glanzen en dansen wanneer jouw (Labra)Doodle loopt. Dat is in ieder geval wat ik voor ogen had toen ik dit product ontwikkelde. Deze realiteit van een klitloze en mooie glanzende vacht is nu ook voor jou binnen handbereik. De nachtmerrie en schrikbeeld van een kortgeschoren Doodle behoort nu volledig en definitief tot het verleden wanneer jij jouw taak opneemt en de vacht van jouw (Labra)Doodle verzorgt volgens mijn vachtwisseling verzorgschema.

Dit is het borstelschema waarover ik het eerder had in dit artikel. De pijlen vertegenwoordigen de borstelrichtingen. Wat opvalt met specifiek een enkelvoudige vacht, dat wat een (Labra)Doodle vacht als het goed is, dat je alle richtingen op borstelt en ook niet alleen van boven naar beneden maar met de lichaamsvormen mee. Kijk bij de knie hoe je dan met de ronding mee gaat. Ik blijf erbij een Doodle met zijn tweeën als pup liggend te leren borstelen is dan echt zijn voordelen. Zo voorkom je dat in de vacht plakkaten van vilten en verklitting ontstaan.

de borstelrichtingen

Waarom voorkom je op deze manier de vervilting?

Jij als goede verzorger kan zo overal bij en geen minuscuul plekje wordt overgeslagen waardoor eventueel het ontstaan van klitjes die door niet te herkennen en tegen te gaan overgaan in vervilting. Jij pakt nu alles bij de basis aan en nog mooier jij hebt zelf controle over de vachtverzorging omdat jij nu weet hoe en waarmee en vooral wat te doen bij een daadwerkelijke vachtwisseling bij Labradoodles, Goldendoodles en alle Doodle varianten.

Om een (Labra)Doodle te knippen is natuurlijk staand, zo nodig vast gezet aan een soort van galg, erg makkelijk maar liggend borstelen heeft 100% mijn voorkeur want dan kan je het schema heel goed aanhouden en komt vervilting door verkeerd borstelen 100% niet meer voor. Vervilting tijdens de vachtwisseling bij (Labra)Doodles is ook te voorkomen mits jij weet wat te doen en vooral met welk goed gereedschap en goed natuurlijk verzorgmateriaal.

Heldere uitleg over de vachtspray

Welk gereedschap adviseer om klitten bij je hond te voorkomen?

Beste gereedschap om klitten bij je hond te voorkomen? Ik leg je graag uit wat de basisgereedschap is en hoe je dit kan gebruiken. Heb je een pup dan zou ik starten met de pup borstel, later ga je over op een doodleborstel en met later bedoel ik met een maand of 5-7 van de leeftijd van de Doodle. Persoonlijk wissel ik de pup borstel af met de doodleborstel en ik merk bij mijn eigen Doodles dat ze totaal geen hekel hebben aan de pup borstel maar wel aan de doodleborstel.

Handig hulpmiddel ter controle

Een fantastisch hulpmiddel ter controle of je inzet wel goed genoeg is een middel kam want zoals al gezegd als laatste van het borstelen ga je met deze kam door de vacht en dan dien je heel makkelijk dus zonder druk als het ware van zelf door de Doodlevacht heen te gaan / glijden.

Moet je daarentegen wel druk op de middelkam gebruiken is de vacht niet goed geborsteld. Kijk goed naar de tanden van de middel kam want andere varianten dan vermeld hier op de website zijn niet geschikt voor de Doodlevacht en doen meer kwaad dan goed.

Nog meer effectieve borstel tips

Overigens wat ook essentieel is voor het succes van al je energie is het volgende namelijk de bostelrichting weergegeven op de foto hieronder. Verdeel de vacht in lagen en ook begin van onderen naar boven te borstelen en niet anders om. Vervolgens hou je de pijlen van de foto van hieronder aan en houd de kam in 90 graden ten opzichte van de huid. Ook een afrader is in een boog de kam neer te zetten en daarbij te gaan trekken. Het resultaat hiervan is een afgebroken haar dus gerafelde vacht.

2 reacties op “Droge vacht of klitten bij je hond? Zo los je het op!

 1. Diana zegt:

  Goedenavond,
  Ik ben Diana en heb 2 Malters pups van 7 maanden 1 van hem heb een paart witte plekken maar ook veel grauw en gelige plekken . En als ik haar goed kam na 5 minuten spelen hang het in repen lijkt wel samen te komen plakken . en met kammen heb ik breek haartjes (iets wat ik niet echt ken bij maltezer) ik heb al zo zitten zoeken een zeg te veel talg de ander weer wat anders . nu zag ik uw product die je in moet laten zou het wat voor ons zijn . vriendelijk dank enn fijne avond

  • Marion Brouwer zegt:

   Hallo Diana,

   Voor de Maltezers kunt u 2 kanten op de vloeibare varianten of de blok. Voor de blok adviseer ik u de 2-1 shampoo en nabehandeling de eveneens blok conditioner. Voor de vloeibare de Natuurlijk4Dogs shamppo en eveneens vloeibare condioner. Tijdens het borstelen adviseer ik u de vacht spray te gebruiken.Hierna de bijbehorende linken:
   vloeibare shampoo
   blok 2-1 shampoo
   conditioners
   vacht spray

   Als welkoms cadeau krijgt u bij de bestelling van shampoo en condioner de vacht spray GRATIS!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 65 reviews.