Ervaring uit de praktijk

PAS OP VOOR IMITATIE!
De aanpassing in tekst op 27 maart 2018 jl., is gedaan op verzoek van trimster die vanaf 26 maart 2018 NIET meer met mijn Natuurlijk4Dogs producten werkt. De reden voor haar om niet meer met mijn producten te werken was dat zij de ingredienten lijst van mij wenste te hebben. Vanzelfsprekend ben ik hier niet op ingegaan en heb me hiermee niet laten chanteren. Overigens is een ingredienten lijst heel wat anders dan de inci lijst. De inci lijst voor elk product is vanzelfsprekend voor klanten beschikbaar in overeenstemming met de NVWA regels!

Tijdens de jaarlijkse clubmatch in 2017 van KC Hoogeveen heb ik aldaar een gediplomeerde trimster ontmoet die een gespecialiseerde trimsalon bezit! Zij heeft e.e.a. aangeschaft. Hieronder haar eerste bevindingen.

Quote:

Eindelijk natuurlijke verzorgingsproducten voor dieren op de markt, wat ook nog eens prettig werkt?

Nu heb ik natuurlijk de perfecte proef “monster” om op uit te proberen, mijn Bichon heeft het hele weekend lekker zich uit laten leven in onze overhoop gegooide tuin, met andere woorden; zij kon wel weer een borstelbeurt gebruiken. De vachtspray werkte erg prettig,  maakt de vacht niet te nat en het kam werk was zeker makkelijker, zelfs haar meest in gekrulde permanentje kon ik met gemak door.

Als eerste ging ik de vloeibare shampoo uitproberen. De beschrijving was simpel; de vacht nat maken, shampoo inwrijven en uitspoelen. Na al een kleine hoeveelheid begon de vacht al goed te schuimen, al het zand want zij had opgespaard stroomde direct uit haar vacht en dan die heerlijke geur. Niet te overheersend maar juist precies goed. Aangezien ik honden altijd twee keer was, leek mij het een goed plan om voor de tweede wasbeurt de Blok shampoo 2 in 1 te gebruiken. (achteraf misschien niet zo handig aangezien ik nu niet het ultieme resultaat van de shampoos kon beschrijven, maar mijn enthousiasme was te groot om mij in te houden).

Nu begon het spannend te worden, wij trimmers zijn zoals gewoonlijk de verdunnende shampoos gewend. Daar stond ik dan met een blok zeep in mijn handen, gewoon rustig blijven en lezen wat de beschrijving zegt; 15 min laten weken in warm water en uitsmeren op de vacht. Oké dat klinkt niet te moeilijk, ik had een klein stukje afgebroken en heb deze laten weken in wat water en nu aan de slag; vol verbazing was ik aan het kijken hoe de shampoo schuimde in de vacht en er kwam een heerlijke nootachtige geur los, in één woord heerlijk! Toen ik haar helemaal afspoelde voelde ik eindelijk de schone haren, zij had echt een “krakende vacht” iets waar wij altijd als trimmers op hopen naar het minstens twee keer insoppen met het hoog geconcentreerde shampoo die wij gewend zijn, meestal dan toch nog niet tevreden aangezien de vacht nog wat vettig lijkt, dus daarom nog maar een derde keer flink in soppen. Eindelijk een shampoo die goed zijn werk doet.

Na het wassen, even met de handdoek deppen om het meeste water uit haar vacht te halen. Toen ik de handdoek van haar afhield, verbaasde mij het hoe “droog “ zij al was, natuurlijk nog even na drogen met de föhn en kammen, maar het scheelde mij een half uur minder werk dan normaal gesproken. Binnen een mum van tijd was mijn grauwe viervoeter weer omgetoverd in een ware witte suikerspin.

End Quote

De keuze voor de eerste Impressie, was op geluk allemaal goede producten?

Nadat ik mijn Bichon had gewassen en helemaal had droog geföhnd was ik zeer tevreden over haar witte, stevige en echt schone vacht. Normaal gesproken gebruikte ik altijd extra luxe shampoos speciaal ontwikkeld voor de Bichon om die extra witte kleur naar boven te krijgen, maar het viel mij direct op dat dit nooit nodig was geweest.

Aangezien haar vacht al heerlijk “weg knipte” wilde ik toch de overige producten uitproberen, aangezien haar bolletje al aardig overeind stond heb ik toch de StevigheidSpray erbij gepakt. Hoe kun je namelijk iets goed beschrijven zonder het gebruikt te hebben? Nu wist ik dat deze spray het meest optimaal zou kunnen werken als je het een dag/week na het wassen ging gebruiken voor extra structuur in de vacht, maar voor mij was vooral nu belangrijk welke geur eraan zat en of het de vacht niet te nat maakte. Dus topline omhoog gekamd en in lichtelijk in gesprayd met de StevigheidSpray.

Er kwam een hele neutrale geur vanaf en ik merkt tijdens het doorkammen dat de haren niet aan elkaar plakte, sterker nog het was niet eens pikkerig en het droogte snel op. Het functioneerde echt wat het beloofd had zonder al die negatieven punten van de super luxe lak varianten die wij op de show tegenkomen met een prijskaart waar je eigenlijk geen geld aan wil verspillen, met alle nadelen wat je niet wil zien op een vacht; plakt lokken aan elkaar, verzwaart de vacht en is zeker niet goed voor onze scharen.

Maar nu gaan we nog een stap verder, de ModelGel. Deze heeft dezelfde werking als de stevigheidspray. Het zit in een heel klein pocketdoosje, dat kan toch lang niet genoeg zijn? Doordat ik al zo op dreef was door de producten die stuk voor stuk geweldig zijn, kon ik mijn enthousiasme niet bedwingen en met grof geweld probeerde ik het dekseltje eraf te krijgen. Aangezien het heel makkelijk is om het dekseltje er af te halen, vloog de helft van het product over mijn eigen handen heen, zonde want het was al zo weinig. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk van de gel te besparen en het overige heb ik verdeeld over mijn handen en in de vacht gesmeerd. Ik had gelezen dat je eventueel kunt droog föhnen wanneer er te veel product gebruikt heb, dit was gelukkig niet nodig. Deze gel heeft een heerlijke frisse “water” luchtje en net als de spray plakt het niet, maakt de vacht niet zwaar en je heb maar heel weinig nodig.

Nu heb ik een aardig doorsnee van producten uitgeprobeerd en heb nog geen minpunt gemerkt. De producten zijn makkelijk in gebruik en 100% niet schadelijk voor onze lieve huisdieren. Waarom vind ik dit zo belangrijk? Omdat onze dieren alleen het beste verdienen!

Natuurlijk wonderpotje, eindelijk de oplossing voor traanstrepen?

Natuurijk4U pleit ervoor dat de producten binnen een week resultaat biedt en dit wilde ik graag ontdekken. Hiervoor heb ik het wonderpotje: De Multi Crème voor gebruikt. Deze Multi Crème kunt u voor alle irritaties, plekjes etc. gebruiken en brengt de natuurlijke vachtkleur weer naar boven. Doordat traanstrepen vaak voor komt, zelf bij mijn Bichon leek mij dit de ideale test om dit uit te proberen. In het verleden had ik al de meest gekke dingen uitgeprobeerd maar alles zonder resultaat, dus ik ben in zee gegaan met dit product, om het zo goed mogelijk uit te testen heb ik verder niks aan de situatie van mijn Bichon veranderd zodat ik duidelijke resultaten kan zien wat alleen op deze Multi Crème kan wijzen.

Voor dat ik begin wil ik u er even op wijzen, door eerst de oorzaak van de traanoogjes te onderzoeken:

–          Ingegroeide wimpers
–          Vachtirritatie in de ogen
–          Ooginfectie
–          Vergrote traanklier
–          Te kleine traanbuis opening
–          Glaucoma of een andere oogziekte
–          Entropion (ooglid wat naar binnen krult)
–          Brachycephalie (ademhalingsproblemen door te korte neus bijv. Bulldog’s)
–          Oorinfectie
–          Rook
–          Medicatie
–          Doorkomen van de tanden bij pups
–          Slechte voeding
–          Stress

Zodra u de oorzaak weet, kunt u het probleem ook aanpakken en verergering van traan oogjes verhelpen. Door middel van mijn aanpak heeft het voor mij al een hele grote stap vooruit gemaakt zonder haar verkleurde haar te verliezen.

Voor het wassen en na het wassen met de shampoo van Natuurlijk4Dogs

Om een goede basis te maken heb ik haar eerst goed uitgewassen met de Shampoos van Natuurlijk4U (De blokzeep en vloeibare shampoo). Na het föhnen heb ik alle rode/bruine plekken ingewreven met de Multi Crème en heb ik ervoor gezorgd dat er geen haren rondom de oogjes irritatie kan vormen (voornamelijk haar oorzaak voor traanoogjes).

De rest van de week heb ik in de ochtend (soms ook s ‘avonds) met een diervriendelijk watje en afgekoeld gekookt water rondom haar ogen alles schoon gemaakt. Met een heel fijn getand kammetje het overige aangekoekt restjes weggehaald. Daarna de vacht weer goed droog gemaakt met een diervriendelijke tissue/föhn en vervolgens alles weer goed insmeren met de Multi Crème.

Halverwege de week heb ik een klein sopje gemaakt van de blokshampoo en heel voorzichtig haar snoetje gewassen. ‘Pas hierbij vooral op dat er niks in de ogen komt’. Daarna alles goed droogblazen met de föhn en weer insmeren met de Multi Crème.

Resultaat naar 1 week.


Eerst weer volledig gewassen met de vloeibare Shampoo.

Het verraste mij toen ik het resultaat zag, direct na de eerste dag merkte ik al dat zij een veel lichter snoetje had! Nooit eerder had ik zo snel resultaten gezien, meestal na een maand merkte je iets, maar niet veel. Door deze test heeft de producten van Natuurlijk4U mij echt overgehaald om volledig over te stappen en de rest van de andere shampoo en verzorgingsproducten links te laten liggen.

Mocht u nog vragen hebben over deze producten neem dan gerust contact op met onze salon of Natuurlijk4U. Maar wees vooral voorzichtig rondom de oogjes, ‘Want alleen het beste is goed genoeg voor uw dier’

Tussenstand van vandaag 19-07-2017