Ervaring uit de praktijk

Luna
Mijn eigen cavalier heb ik gewassen met de 2 in 1 shampoo. Ik vond het wel vreemd aangezien ik altijd vloeibare shampoo verdunt met water gebruikte en nu in een keer met een stukje zeep aan het werk ga. Ik lees de stappen van de 2-1 shampoo door en leg een klein stukje van de blok zeep in lauwwarm water en laat het 15 minuten liggen. Ondertussen ben ik alvast de voetjes haarvrij aan het maken van Luna.

Ik heb haar toen in bad gezet en eerst haar vacht goed nat gemaakt en daarna het zeepblokje heen en weer over haar hele vacht gehaald. Dit was best vreemd, maar werkt perfect. Ik ben na het inwrijven alles nog langs geweest met mijn handen en merkte ook hierbij dat het schuim ook minimaal was en toch de vacht super schoon werd. Zelfs haar vieze witte poten waren weer spierwit. Ik heb de shampoo even een poos laten intrekken en daarna grondig uitgespoeld.

Aangezien ze lange beharingen heeft knijp ik altijd eerst het grotendeel water uit met mijn handen en heb dit met een handdoek over haar hele vacht herhaald. Nu kwam er iets wat ik nog nooit heb meegemaakt, normaal na deze handelingen oogde en voelde ze nog kletsnat en nu oogde en voelde ze klammig aan. Dit vond ik heerlijk voor haar vooral met haar ogen, aangezien ze het droog föhnen van haar oren niet leuk vind en het altijd te lang duurde liet ik deze vaak gewoon drogen en föhnde ik dit na. Nu had ik haar in een zeer snelle tijd kurkdroog, zelfs haar oren heb ik met de handföhn compleet mogen drogen zonder dat ze zich druk maakte.

Aan het einde van haar complete trimbeurt heb een klein beetje Multi-olie over haar vacht gewreven om haar iets doffere vacht extra glans te geven zodat het wat gezonder oogt en de daadwerkelijk vachtverzorging is gestart.

 

Tipsy
Tipsy een Shih Tzu (nieuwe klanthond) was voor het testen als eerste aan de beurt. Ze kwam al vrij kort binnen en moest gewoon geschoren worden. Normaal gesproken werk ik de honden die geschoren moeten worden eerst grof voor zodat het overtollig haar er af is. Dit doordat ik toch merkte met de shampoos die ik hiervoor altijd gebruikte de droogtijd vele malen langer duurt dan dat ik ze eerst voorwerk. Vooral in combinatie met klitten.

Aangezien Tipsy al vrij kort was heb ik haar direct gewassen. Voor Tipsy heb ik vloeibare zeep/shampoo, verdunt met water, gebruikt. Ik heb haar hiermee één keer gewassen en wat rook de shampoo heerlijk. Ik merkte tijdens het wassen dat deze shampoo veel minder schuimt dan mijn vorige shampoos, maar toch werd de vacht super schoon. Daarnaast is deze shampoo ook veel sneller uitgespoeld doordat het vele malen minder schuimt.

Bij het ophalen van Tipsy gaven de eigenaren direct aan dat Tipsy zo heerlijk rook, ik heb ze de shampoo puur laten ruiken. Heerlijke geur vinden ze beiden.

Paar uur later heb ik zelfs nog een bericht gekregen dat Tipsy voor het eerst in 8 jaar geen jeuk heeft na het wassen.

 

Loena
Tibetaanse terriër met een mooie gezonde glanzende vacht. Besloten om de vloeibare shampoo van Natuurlijk4Dogs te gebruiken. Nu kwam er weer spanning, zou deze shampoo hetzelfde effect geven op het was/blaas methode als de shampoo die ik hiervoor speciaal hiervoor gebruikte. Mijn bezorgdheid kwam voort doordat deze shampoo ook vele malen minder schuimt dan één van de voormalige shampoos die ik heb gebruikt dus ging ik wel even duimen. Nadat ik Loena goed had natgemaakt heb ik haar vacht helemaal gewassen en even flink laten inwerken. Ik heb hem goed uitgespoeld en bekeek mijn handen, allemaal losse ondervacht om mijn handen gewikkeld.

De lange haren heb ik water vrij geknepen en daarna heb ik met een handdoek dit over zijn hele vacht herhaald. Normaal door de dikke ondervacht staat een hond nog flink te druppen op tafel na het wassen. Maar net als de vorige keer staat ook Loena meer klammig dan nat op tafel. Dit vond ik geweldig, hierdoor blaas ik de ondervacht meel mooi en fatsoenlijke uit. Ik pak de blazer en nu is het moment van de waarheid en te zien. Ja hoor, de haren vliegen om mijn oren en ook Loena was vrij snel kurk droog. Na het blazen heb ik toch besloten om een beetje vachtspray te gebruiken in de vacht van Loena, dit om toch een beetje extra glans te geven en gezonder te laten ogen. Want hiervoor is nu door mij de eerste stap gezet met deze mooie natuurlijke producten van Natuurlijk4Dogs.

Mijn eind conclusie is dat ook ik ga samenwerken met deze nieuwe werkwijze van deze natuurlijke verzorgingslijn, ik ben helemaal verkocht.
Naast dat ik het belangrijk vind dat ik met producten werk wat goed en gezond is voor de vacht en huid van dieren, zijn de resultaten ook gewoon geweldig.

Ik ben blij dat ik nu alle honden heerlijk kan wassen zonder dat ze ergens slecht op reageren en ook dieren kan helpen die een huidprobleem of allergie hebben. Want het belangrijkste voor mij is het welzijn van dieren.

Update 11 november 2017
Ik werk inmiddels al enkele weken met de producten van Natuurlijk4Dogs. Zowel de vloeibare en blokken shampoos, als de oliën, crèmes, sprays etc. In de loop van de weken hebben de producten zich steeds meer bewezen bij de vachten van mijn klant honden en eigen honden. Van langharige vachten tot vachten met een veel ondervacht. Voor elk vacht is er wel een speciale shampoo die ik er voor kan gebruiken. Daarnaast kan ik nu ook eindelijk ruwharige honden zowel voor als na de pluk beurt wassen zonder kans op huidproblemen doordat de haarzakken gaan ontsteken. Dit is ook de reden geweest dat ik hiervoor nooit dit door vachten nooit heb gewassen. De resultaten die ik graag zie heb ik met de producten van natuurlijk4dogs. Het mooiste is ook nog dat deze producten dichtbij de natuur staat en dat vind ik belangrijk voor uw huisdier. Daarnaast kan ik nog meer naast het trimmen doen, huidproblemen en allergische reacties proberen op te lossen. Zoals overtollig talg probleem, waar ik nu ook hard mee bezig ben met Cavalier Luna. Mijn werkwijze qua trimmen waren altijd al huid- en vachtvriendelijk, geen huid- en vachtverwoesters. Maar op een dier vriendelijke manier. Nu samen met de producten van Natuurlijk4Dogs kan ik nu zeggen dat ik echt een Huid- en Vachtvriendelijke Trimsalon ben voor elk huisdier, dit is zeer belangrijk voor mij. Het belangrijkste is dat uw huisdier ook weer heerlijk fris en fruitig mee naar huis gaat, zonder een slechte ervaring te hebben of problemen aan Huid- en Vacht.