Hot Spot natuurlijk oplossen

Hotspot natuurlijk oplossen gaan we je hier voor je uiteenzetten. Jouw hond is sinds dag één een volwaardig gezinslid. Je moedigt hem aan om te spelen, te rennen en de wereld te ontdekken. Met een liefdevolle opvoeding loods je hem door de puppytijd en hondenpuberteit. Liefdevol en soms vermanend, want ook dat hoort erbij. Je ‘hondenkind’ bescherm je tegen problemen: je huisdier is evenzogoed je achilleshiel en onheil weer je zo goed en kwaad als het gaat.

Wanneer hotspots bij jouw hond ontstaan, kunnen er vraagtekens rijzen. Want wat te doen? Verder onderzoek moet uitwijzen hoe het leed bij jouw maatje valt te bezweren. We leggen je uit hoe je dan te werk kunt gaan.

Hotspots (pyotraumatische dermatitis) komen vaak voor bij honden en zijn huidaandoeningen die soms zomaar uit het niets lijken te ontstaan. Vaak ligt er iets onschuldigs aan ten grondslag en in de meeste gevallen is het probleem dan ook makkelijk te verhelpen. Op zoek gaan naar de oorzaak helpt je het onderliggende probleem aan te pakken, zodat je bij het signaleren van hotspots direct doortastend kunt handelen.

Het herkennen van een hotspot

De naam hotspot kan je vrij dramatisch in de oren klinken. Dat valt gelukkig alleszins mee. Want nee, het is geen soort vulkanische onderhuidse activiteit. Een hotspot is wél een onderhuidse ontsteking en om dan maar in vulkanische termen te blijven: het kan elk moment tot uitbarsting komen. Pus vloeit dan uit de ontstekingsplek, die het gebied weer infecteert.

Hotspot natuurlijk oplossen

De definitie van hotspots

Hotspots worden ook wel dermatitis genoemd. Het is een huidprobleem dat kan ontstaan als gevolg van overmatige irritatie van een specifiek lichaamsdeel van de hond. Op het hoofd, de ledematen en de nek van het dier komen ze vaak voor. De plekken jeuken en kunnen soms behoorlijk pijnlijk zijn.

Een hotspot valt niet te vergelijken met een insectenbeet. Een insectenbeet verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. Hotspots daarentegen kunnen snel verergeren en zich ongebreideld uitstrekken wanneer behandeling van de aangedane plek niet plaatsvindt.

Hotspot bij de hond voorkomen

Een hotspot voorkomen is lastig. Je hebt er geen invloed op of jouw hond slachtoffer wordt van een teek, vlo of ander insect. Wel kun je er voor zorgen dat je hond zijn immuunsysteem in orde is en dat hij een sterke huid- en vacht heeft. Dit doe je met een goede mix tussen beweging, sociale omgang, de juiste voeding en variatie in voeding.

Is een hotspot van een hond ook besmettelijk voor mensen?

Een hotspot van de hond is niet besmettelijk voor mensen. Ondanks dat de hotspot er als rauw vlees uit kan zien, kunnen wij er niet ziek van worden. De hotspot is tevens goed te behandelen. Je wilt er als mens natuurlijk steriel mee omgaan, om de situatie niet te verergeren. Je kunt er dus beter niet aankomen, en

Hotspot op natuurlijke manier behandelen

De keus voor multi creme is prima maar zie dat het herstel langzaam gaat kan je ook de Gouden Olie gebruiken en de gouden regel is wanneer er sprake is van bloed zou ik altijd beginnen met Gouden Olie. Wil je van binnenuit de hotspot op natuurlijke manier behandelen dan is Colloïdaal Zilverwater een prima optie. Een hond = een hond en wanneer een hond jeuk heeft gaat hij krabben tot zelfs bloedens toe want de gezegde ‘jeuk is erger dan pijn’. Eerlijkheidshalve duurt de effect van

De keus voor multi creme is prima maar zie dat het herstel langzaam gaat kan je ook de Gouden Olie gebruiken en de gouden regel is wanneer er sprake is van bloed zou ik altijd beginnen met Gouden Olie. Wil je van binnenuit de hotspot op natuurlijke manier behandelen dan is Colloïdaal Zilverwater een prima optie. Een hond = een hond en wanneer een hond jeuk heeft gaat hij krabben tot zelfs bloedens toe want de gezegde ‘jeuk is erger dan pijn’. Eerlijkheidshalve duurt de effect van Colloïdaal Zilverwater 1-3 weken dus direct effect kan je beter onderstaand schema aanhouden te samen met Colloïdaal Zilverwater

dag weekbehandelwijze
maandag de hotspot plek 3-5 dagen inmasseren met multi creme
dinsdagde gehele vacht insprayen met vacht spray + de hotspot plek 3-5 dagen inmasseren met multi creme
woensdagde hotspot plek 3-5 dagen inmasseren met multi creme
donderdag de gehele vacht insprayen met vacht spray + de hotspot plek 3-5 dagen inmasseren met multi creme
vrijdagde hotspot plek 3-5 dagen inmasseren met multi creme
zaterdagde gehele vacht insprayen met vacht spray + de hotspot plek 3-5 dagen inmasseren met multi creme
zondagwassen met 2-1 shampoo

Tot slot

Weet dat we niet in problemen denken maar in uitdagingen. Heb je zelf een Labradoodle vacht of ander type vacht en of hond en heb je vragen of loop je ergens tegen aan, neem dan gratis contact met me op! Ik help je heel graag verder en/of op weg.

Ondersteunende producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 101 reviews.