Je (Labra)doodle puppy zelf trimmen? Zo kun je van start!

Starten met de vachtverzorging en trimmen bij een (Labra)Doodle pup

Eindelijk daar is hij jouw pup waar je op hebt gewacht en wat jij voorgesteld hebt om de komende 15 jaar te gaan doen namelijk de vachtverzorging van jouw (Labra)doodle die nu nog pup is maar onder jouw hoede een volwassen (Labra)doodle wordt. Vanzelf komen er dan allerlei vragen tevoorschijn. Vragen die je niet wist dat ze bestonden en jij als gegoede (Labra)doodle eigenaar wenst te beantwoorden want jij wenst alleen het aller beste voor jouw (Labra)Doodle.

Hoe begin je met een (Labra)doodle pup?

De eerste stap is dat je jouw (Labra)doodle pup leert wat ik noem de tafelmanieren. Hiermee bedoel ik dat jouw (Labra)Doodle pup leert wat te doen op de trimtafel wat jij voor ogen hebt of te wel grenzen aangeven aan jouw pup en allemaal vanuit een positieve hondse manier. Wanneer je ervoor kiest een trimtafel zelf te maken of een mobiele trimtafel te kopen is in deze opzet niet relevant. Voor de goede orde en duidelijkheid ga ik er vanuit dat je een gekochte trimtafel hebt met trimarm om het visuele plaatje zo duidelijk te maken. Aanwezig is dus:

  • mobiele trimtafel
  • trimarm
  • trimlus

We beginnen met de volgende oefening voor de eerste 2 weken om te oefenen. Je zet de mobiele trimtafel op waarbij je een vaste plek vanaf nu aanhoudt zodat er nu een vaste plek en plaatst in huis of welke plek bij jou dan ook voor jouw (Labra)doodle pup is. Het grote voordeel van een vaste plek en plaats is dat vanaf nu compleet duidelijk wordt voor jouw pup wat we hier gaan doen en met name onder welke regels iets wat jou alleen maar gaat helpen.

De bedoeling van alles

Om op deze manier van start te gaan zal je merken dat deze systematiek van opbouw van trainen de vachtverzorging voor de toekomst als het ware vanzelf gaat. Alles zonder stress als uitgangspunt, de ware kwaliteit tijd voor jou en je (Labra)doodle pup. Wat is het stappen plan:

  • Pup op trimtafel plaatsen
  • Plaats de trimlus over het kopje, niet te strak en/of los
  • Ga met je handen over het lichaam
  • Ga met je handen over de poten
  • Neem het staartje op en masseer deze
  • Beloon je pup enthousiast met woorden

Een pup is doorgaans lekker enthousiast daarom beloon enthousiast maar realiseer je ook dat je de (Labra)doodle pup niet “gek” moet maken. Dan schiet je jouw doel voorbij. De trimsessie dient volledig positief te zijn maar ook vanaf het eerste moment consequent de grenzen inzichtelijk te hebben en vooral te houden. Niets is zo verwarrend voor een pup dat de ene keer iets wel mag en de andere keer niet.

Hoe verder

De vachtverzorging en trimmen van een (Labra)doodle neemt doorgaans wanneer de (Labra)doodle volwassen is toch gemiddeld genomen anderhalf uur in beslag. Langzaam bouw je de uur van de verzorgsessie op eigenlijk in het zelfde tempo als dat je (Labra)doodle pup groeit dus langzaam. Vergeet ook niet om samen met je (Labra)doodle pup te leren denk bijvoorbeeld aan de schaar geluiden bij de oren en in het zicht van de ogen om maar is iets te noemen.

Er zijn kleine oefeningen die je doet zodat het vertrouwen in jezelf op een positieve manier groeit wanneer jij weet wat te doen wanneer je de vacht niet beschadigd en ook wanneer je het zelfvertrouwen van jouw (Labra)doodle pup dan ook weer groeit. Voor jullie beide een complete win-win situatie waarbij het uitgangspunt is die kwaliteit verzorgsessie waar jij altijd van hebt gedroomd.

Vind je het toch prettiger wanneer iemand even meekijkt kijk dan naar mijn voorstel hieronder. Vele (Labra)doodle eigenaren zijn je voor gegaan en beleven en genieten nu van een plezierige vachtverzorging van hun volwassen (Labra)doodle en ook met de start van de vachtverzorging van hun pup.

Voorstel wat altijd werkt

Vind je voor zelf te starten met het trimmen en knippen van je (Labra)Doodle toch lastig of zie je er tegen op kijk dan is naar onderstaande tekst en aanbod waar we speciaal voor jou een mooi voorstel hebben gemaakt die altijd een win-win situatie is voor jou en je (Labra)Doodle. We leren je direct de fijne kneepjes van het trimvak. Waar direct op te letten en wat juist wel te doen en met name wat niet te doen en ook de uitleg waarom dit juist niet te doen.

Labradoodle trimmen

Doe het zelf (Labra)doodle thuis trim setje

Vanwege de lockdown zijn veel trimsalons gesloten, je (labra)doodle zelf trimmen is soms geen keuze meer maar een noodzaak. Voorkom dat je (Labra)Doodle totaal in het vilt komt. Wil jij alles in huis hebben om zelf je (Labra)Doodle te kunnen trimmen? Met de producten in dit setje heb je alles in huis om zelf je doodle te kunnen trimmen en voorkom je vervilting en klitten.

Doodle puppy zelf trimmen met Gratis* online trim begeleiding

Je Labradoodle puppy zelf trimmen. Dat is best spannend. Het vergt ook wat kennis. Natuurlijk4Dogs bied jou online begeleiding van een professioneel Doodle trimmer. Bij een besteding van €99,- euro of meer in onze doodle shop krijg jij een gratis online sessie (tot 30 minuten) via ZOOM of Skype en helpen wij je met de vachtverzorging van je Doodle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 65 reviews.