Multi Crème een oplossing bij Atopie!

multi crème voor hondenvacht

Atopie bij honden, wat kan er tegen doen?

Atopische dermatitis bij honden is een chronische huidziekte. We kunnen een hond met deze ziekte niet genezen, omdat de aanleg niet kan worden veranderd. Wél kunnen we de problemen zo goed mogelijk “onder controle” houden. Hiertoe moeten we in kaart brengen welke combinatie van prikkels een rol spelen bij het veroorzaken van de klachten. Dit is voor iedere hond weer anders. Door hierop zo veel mogelijk in te spelen, kunnen we voor de meeste atopische honden de jeuk en de huidontsteking tot een minimum beperken.

Kort gezegd en samengevat is de Multi Crème de EHBO kit en oplossing in de vorm van een crème voor alle huid- en vachtproblemen en deze problemen op te lossen. In ingrediënten uitgedrukt zit in de Multi Crème onder andere de Sheaboter, cacaoboter, bijenwas en Gouden olie. Allemaal onderdelen van de Multi Crème die de Multi Crème uniek maakt met als doel totale verzorging van ieder individueel haartje van de vacht.

Wat is de natuurlijke oplossing bij vacht- & huidproblemen

Atopie uit zich vaak al voor het 3e levensjaar. Om de vicieuze cirkel van bijten – huid kapot – nog meer bijten – etc. etc. te stoppen gebruiken we de multi crème met vachtspray en eventueel wassen met de hond shampoo. Het kan ook gebeuren dat een hond een overgevoeligheid heeft voor iets waar zijn huid of vacht direct mee in aanraking komt, zoals een vloerkleed, een kussen of schoonmaakmiddel. Dit geeft vaak jeuk aan de buik, onderkant van de poten en de kin, omdat het vaak oppervlakten zijn waar de hond op ligt. Het kan moeilijk te achterhalen zijn waar de hond precies allergisch voor is, maar zodra de bron bekend is, is de oplossing eenvoudig: het wegnemen van deze bron is dan voldoende.

Weetje niet de bron van de allergie niet dan is het noodzaak dat de symptomen van de allergie niet uit de hand lopen en dat doe je onder andere door middel van het gebruik van de Multi Crème. Overigens bij de tabbladen onder aan de product pagina vind je nog meer instructies waar onder een video met uitleg.

Het verschil ten opzichte van chemische “traditionele” producten

Ervaar het verschil met de 100% biologische producten van Natuurlijk4Dogs. De multi crème geeft de vacht een bijzondere gezonde levenskwaliteit zoals:

  • Energie in de vacht (prachtige diepe kleur)
  • Levendigheid van de vacht (mooi en dansend tijdens het lopen en vol)
  • Kracht en sterkte in de vacht (niet meer afbreken)
  • Gezondheid (ervaar de glans en spiegel van de vacht

De directe vacht- & huidproblemen oplossing bij eczeem

Bij gebruik van de multi crème zal je meteen het verschil van de vacht van de hond merken, zien en voelen. Een gezonde verzorging bij eczeem, overmatig bijten en krabben zonder bijwerkingen. Betreft de aandoening bijvoorbeeld “Atopie” een overgevoeligheid voor bijvoorbeeld stoffen in de lucht dan is dit vaak seizoensgebonden en niet te vermijden. Dit is te vergelijken met hooikoorts bij mensen. De hooikoorts kan je niet wegnemen echter wel het verbeteren van de levenskwaliteit met behulp van klimaat verberaars. De multi crème geeft meteen rust en verkoeling van de huid waardoor het genezingsproces zijn werk kan doen en de hond de zo verdiende rust krijgt.

De onderlinge combinatie gebruik met meerdere producten

Samen met de vachtsprays ideaal te gebruiken doordat de vachtsprays de opeen opgehoopte multi crème weer verdeelt en je zo geen vettige vacht oogt/krijgt. De Multi Crème wordt weer door de vacht verdeelt en de ophoping is op een natuurlijke manier verdwenen. Je kan de borstel en kam gebruiken om zo extra de verdeling te bewerkstelligen. Op deze manier houdt je de honden vacht ook los en open en juist dat open houden is wel noodzakelijk want de vacht dicht dan treedt vervilting op en dat wil je niet.

Helpt de Multi Crème met en tijdens de vachtwisseling bij Doodle(s)?

Ja en nee en dat is voor mij een lastig om een direct antwoord te geven. Meer specifieke informatie heb ik dan nodig. Bijvoorbeeld zit je Doodle in de vachtwisseling dan is een masker van en met Leave In een super effectieve oplossing. Maar er komt nogal wat uitleg over techniek bij kijken en voor mij is het belangrijk om te weten wat jouw kennisniveau is om een voor jouw Doodle werkbare oplossing.

Maar is de vacht reeds aan het vervilten dan is persoonlijk contact zeker gewenst voor te weten wat je kan doen voor direct effectief resultaat! Ieder vacht type heeft zijn eigen aanpak en producten met ook weer specifieke, werking uit Natuurlijk4dogs haar assortiment. Veralgemeniseren is eigenlijk onmogelijk voor Natuurlijk4Dogs producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 100 reviews.