Uitleg over Doodle staart knippen

Regelmatig hoor ik vragen over het knippen van Doodles en dan echt alle varianten en variaties van combinaties van Doodles zoals Labradoodle, Goldendoodle, Bernerdoodle, Aussiedoodle, Shepadoodle en alle mixen die ik nog vergeet.

Wat altijd een dingetje is dat is het model bij hun eigen Doodle knippen. Want wanneer je zelf je eigen Doodle knipt weetje zeker dat hij of zij niet wordt geschoren en je krijgt het model wat je voor ogen hebt/had. De meest gestelde vraag is toch wel deze “Waar haal je wat weg en dan ook hoe doe je dat?”.

Simpele vraag maar toch wel even cruciaal voor het juiste effect te hebben voor jouw knuffel want net te veel weg van de oren dan wordt het wer een Labrador en net te veel weg van de kop of juist te rond geknipt krijg je echt weer een Poedel. Niks mis met beide rassen maar niet typisch Doodlelike.

Hieronder de video die je leert de specifieke vorm van de staart van een Doodle. Ik noem het een bananenstaart gezien de vorm van de staart waar je hem in knipt. De schaar die ik gebruik is een Chunker die te koop is in de webshop.