Vaakgestelde vragen

Mijn hond krabt, hoe los ik dit natuurlijk en eenvoudig op?

Wanneer een hond overmatig krabt kan dat veel oorzaken hebben. Ik ga met dit antwoord er van uit dat je voor wat betreft het voer de nodige aanpassingen hebt gedaan en doorgevoerd in het dieet van je hond. Sommige honden krabben uit gewoonte, verveling of zelfs dwangmatig uit stress. Dit soort krabben is eenvoudig op te lossen door als baas er achter te komen waar de bron van het krabben vandaan komt en dit weg te nemen of te veranderen, gewoontes doorbreken zijn een paar gratis oplossingen om zelf te doen.

Heeft jouw hond geen psychische problemen en kan je duidelijk zien dat de vacht niet in al te beste conditie is dan kan je een actief stappen plan met natuurlijke producten opstarten van het merk Natuurlijk4dogs. Deze Nederlandse producent van natuurlijke (vacht)verzorgingsproducten ontwikkeld en heeft dermate hoogwaardige producten in haar assortiment die in staat zijn een oplossing te bieden aan honden (en ook andere dieren waar onder paarden) die overmatig krabben en een slechte vacht hebben en ook honden die als maar krabben en er is zelfs geen oorzaak aan te duiden.

Door de hondenvacht en ook de hondenhuid in te masseren met de Tamanu Crème van Natuurlijk4Dogs zie je al direct dat de hond minder krabt en rustiger wordt. De vicieuze cirkel van krabben dan de huid en vacht kapot krijgen door het krabben met als gevolg nog meer jeuk en nog meer meer krabben die wordt door de Tamanu Olie Crème van Natuurlijk4Dogs doorbroken en het herstel gaat en kan beginnen. Eerst wordt de huid en vacht wat vettig maar wanneer je doorzet zie je dat de Tamanu Olie wordt opgenomen en intrekt. Zie het als een spons die volledig is uitgedroogd en weer nat wordt gemaakt. Eerst glijden de druppels water van de spons af en dan ineens neemt de spons het vocht op en wordt de spons weer soepel.

Na een week de huid en vacht fris wassen met de 2-1 (blok) shampoo van Natuurlijk4Dogs en herhaal zo nodig het gehele proces nog een week. Om de vacht bij te houden 2-5 keer per week in te sprayen met de Vacht Spray is een absolute aanrader! De huid en de vacht van de hond blijvend op deze manier te verzorgen, hydrateren voorkom je dat hij/zij weer in zijn “oude” gedrag van alsmaar krabben vervalt.

Een conditioner geeft net die extra kick die je bij de langharige vachten nodig hebt zodat de vacht niet gaat klitten maar let op dit wordt alleen gerealiseerd wanneer de ingrediënten van de conditioner natuurlijk zijn! Zit in de conditioner bijvoorbeeld het goedkope en chemische grondstof siliconen dan zal je al snel zien dat inderdaad eerst de vacht makkelijk doorkambaar was maar na een tijdje en dan bedoel ik echt korte periode dan zal je zien dat de vacht gaat afbreken door de zogenaamde build up effect van de siliconen. Kies daarom voor een natuurlijke condition die doet wat je verwacht namelijk de vacht ontwarren maar niet verzwaren en belasten. Kies voor een conditioner van Natuurlijk4Dogs in vaste en vloeibare vorm. De keuze tussen vast of vloeibaar is persoonlijk want de ingrediënten zijn exact het zelfde. 

Wanneer een hond door diverse redenen en oorzaken een olifantshuid heeft ontwikkeld en je wenst weer dat hij vacht terug gaat krijgen is een stappen plan van aanpak zeker gewenst. De natuurlijke producten van Natuurlijk4Dogs hebben allemaal actieve hoogwaardige natuurlijke ingrediënten waardoor een scala van oplossingen geboden kan worden.

Het meest effectief is dit dagelijks schema die je met jouw hond voor 1 week volgt:
==> Masker van Tamanu Olie, 6-8 uur laten intrekken
==> Wassen met Repair Shampoo
==> Insprayen met Vacht Spray 
==> Actieve krabplekken insmeren met Multi-Crème

Na 1 week is het advies om contact op te nemen met de vachtspecialist consulent opgeleid door Natuurlijk4Pets, voor de stand van zaken om eventueel verder huid en vacht advies te geven voor verder aanpak.

Even een punt van aandacht en dat is het volgende ik kreeg de volgende opmerking of beter gezegd meer een vraag dan wel opmerking kies maar de essentie is er niet minder om:

“ik gebruik een blokzeep voor het wassen van mijn hond! Blokzeep is toch net zoiets als blok shampoo, toch?!?”.
Nee blok zeep is niet hetzelfde als blok shampoo! Niet voor wat betreft de werking en zeker ook niet voor wat betreft de ingrediënten die in beide producten zitten. Zeep is uitsluitend bedoelt als een reiniger, schoonmaken. Met het reiniger bedoel ik ook 100% reinigen dus bijvoorbeeld ook de vetten in de vacht en op de huid die je niet kwijt wenst en met name dat specifiek wil en wens je niet uit een honden vacht of zoals je wenst honden haren!


Wat is het verschil tussen gewone blok zeep en blok shampoo?
De verschillen zijn blok shampoo bevat een compleet andere verhouding aan oliën en boters en er zit bijvoorbeeld veel meer castor olie in wat een optimaal verzorgende en hydraterende werking heeft. Dit betekend weer voor jou dat je bij gebruik geen klitten of juist het ontstaan van klitten gaat krijgen.
Ook geeft deze blok shampoo een prachtige glans en hele prettige geur en een nog een zeer groot bijkomend is dat de natuurlijke vetlaag niet wordt weggewassen. Dit geeft als grote voordeel voor jouw lieveling:
Niet meer krabben en bijten
Geen roos of schilfers
Geen jeuk na het wassen
Geen klitten na het wassen
Complete verzorging van de huid en vacht
Extra kruiden voor specifieke werking
Extra cocos melk voor anti-klit werking
Extra geitenmelk voor anti-klit werking
Wat krijg je juist wel van deze blok shampoo wanneer je hem gebruikt met het wassen van je lieveling?
Prachtige volle glans
Gezonde vacht
Geen klitten
Lekkere geur ook nadat hij weer nat is geworden
makkelijk te knippen door anti-statisch
snel drogend met fôhnen
Heel kort door de bocht gezegd is zeep een ontvetter en shampoo juist een verzorger. Koppel daar de kenmerken aan van beide woorden en je snapt het verschil tussen zeep en shampoo. Nog een klein dingetje en dan wil ik niet te technisch worden maar weet dat de pH waarde voor honden zo rond de 7,4 ligt en bedenk dan dat een ontvetter dit helemaal niet is.

Wat heeft dit niet afgestemde zuurgraad voor effect voor jou lieve honden eigenaar en verzorgster?

Je merkt dat de vacht helemaal uit zijn normale doen is en dat de vacht klachten gaat krijgen zoals hierboven beschreven. Dus samenvattend bezint eer ge begint aan iets waarvan je niet weet wat erin zit en waarvoor het gemaakt is.