Vachtoplossing en anti klit voor Boomers | Vachtverzorging

Vachtoplossing en anti klit voor Boomers vachtverzorging

Vachtoplossing, vachtoplossing en anti klit voor Boomers

Vachtoplossing en anti klit voor Boomers dat is een mondvol maar wat betekend dit nu eigenlijk in de praktijk voor jou als liefhebber van Boomer. Weet in de eerste instantie waaruit jouw Boomers vacht voor wat betreft de vachttype uit bestaat. Dat ligt veelal aan het soort ouders waaruit jouw Boomer is voortgekomen. Het kan verschillen van een Boomer met krullen of stijl haar of beide, zelfs stok haar komt voor.

Langharig, kortharig en alles ertussenin

Qua uiterlijke kenmerken is de vacht van een Boomer meestal langharig, maar kan ook ruwharig, krulharig en zeer uitzonderlijk ook kortharig zijn. Heel uiteenlopend dus.

Veel kleurvarianten zijn mogelijk: twee- en driekleurig wit, zwart, bruin en goudbruin komen voor. De tekening van de vacht zal ook per hond verschillen. Hoe je Boomer eruit ziet hangt af van het ras van de ouders van de hond. Heb je voorkeur dan is het handig om wel de ouders te kennen en de kenmerken te weten.

Voldoende vachtverzorging is vereist

De zijdeachtige vacht van de meeste Boomers kan in veel kleurvarianten voorkomen en heeft flink wat verzorging nodig. Denk bijvoorbeeld aan een wekelijke verzorgsessie en of kambeurt.

Meestal vinden de ze het wel prettig om geborsteld te worden, zeker als er geen klitten zijn. Door te borstelen wordt stof en vuil uit de vacht verwijderd en zal deze minder sterk ruiken. Daardoor krijgt de Boomer weer een aandoenlijk uiterlijk! Hoe je dat kan doen vind je bij onze gratis download.

Dagelijks en of wekelijks borstelen

Hoe werkt het borstelen in de praktijk? Het borstelen van de rug is het makkelijkst, de poten, oksels en liezen zijn net wat moeilijker. Toch is het slim om deze gebieden niet over te slaan, een goede vachtverzorging draagt bij aan het welzijn en de gezondheid van je hond.

Een Boomer hondje is ideaal voor mensen met een allergie voor hondenharen, omdat dit ras niet snel verhaart. Het zorgt er ook nog eens voor dat je vloer niet elke dag weer vol met hondenhaar ligt! De dode huidcellen vormen meestal een probleem en, daarvoor is dagelijks stofzuigen en dweilen is daarbij de oplossing.

Laten trimmen bij een salon

Het is heel belangrijk dat de haren van de Boomer niet in de ogen prikken. Knip ze weg of bind de haren met een elastiekje samen. Realiseer je dat aanvallen de beste verdediging is.

Om je Boomer echt te verwennen kun je hem in een trimsalon laten knippen, zodat hij geen last heeft van de haren rondom bijvoorbeeld zijn ogen, genitaliën, neus en mond. Naast het feit dat de haren in de ogen voor irritatie zorgen loopt je Boomer daardoor ook meer risico op een (oog)infectie.

Kun je zelf je Boomer trimmen?

Zelf je hond trimmen is goed te doen bij vachtsoorten als deze. Vaak zijn deze vachten bedoeld om langharig te blijven, maar er is te weinig haaruitval en daarom moet er getrimd worden. Voor een effileervacht geeft trimmen met een effileerschaar het beste resultaat. Wil je leren hoe dit trimmen te doen wij geven hier les in. Neem vrijblijvend contact met ons op. Bekijk ook deze webpagina.

Scheren behoort ook tot de mogelijkheden alleen omdat je met scheren alles veelal op korte lengte scheert 3-6 mm, is het resultaat dat zowel de dode als half dode haren worden afgeschoren wat resulteert in krabben en bijten zonder dat er ongedierte aanwezig is en toch hebben de hondjes jeuk. Je krijgt die jeuk al weg door met een zeer fijne kam de nog aanwezige dode haren (vacht) te verwijderen.

Nawollen

Voorkomen is naar mijn mening beter dan genezen, dus de remedie nadat je Boomer 3-6 mm is geschoren is, na 4-6 weken na het scheren terug naar de salon of zelf doen het zogenaamde “nawollen”, iets wat veelal een gratis behandeling is bij de kwaliteit salon en ik je natuurlijk ook kan leren.

Als opmerking kreeg ik dat knippen hetzelfde is als scheren echter ben ik het daar niet mee eens namelijk wordt voor knippen veelal de enkelvoudig efileer schaar gebruikt en dit is toch een geheel andere manier, techniek van inkorten dan de mechanische manier van een tondeuse. Vandaar dat nawollen mijns inziens een must is bij scheren om vachtproblemen en erger te voorkomen.

Kan je een Boomer blazen?

Jazeker kan je een Boomer blazen. Wel dien je te weten wat voor type vacht je Boomer heeft omdat het zogenaamde blazen ook contraproductief bij bepaalde type vacht kan ontwikkelen en zijn. Dit blogartikel verteld meer over het zogenaamde blazen bij en met hondenvachten. Wat juist wel te doen en wat daarentegen juist niet te doen.

Oren plukken hoe doe je dat en wanneer wel?

Op dit moment is een discussie gaande over wel of niet de oren te plukken. Wanneer plukken? Je kunt je het beste voorstellen dat als het haar geen structuur heeft om te plukken dus zoals ons mensenhaar, dat niet te plukken is zonder pijn. Daarentegen wanneer je de oorharen relatief makkelijk verwijdert door hele kleine plukjes 3-5 haartjes tussen je wijsvinger en duim en kort, snel te trekken. Dan kan dit redelijk pijnloos.

Wanneer niet de oren plukken?

Ik heb hierin geen advies maar weet 1 ding dat wanneer de haren in het oor niet relatief makkelijk te trekken zijn dan kan je niet plukken.

Waarom de oren plukken?

Een hond met een dikke, volle, zachtharige vacht zal over het algemeen veel haar in zijn oren hebben, uitzonderingen daargelaten. Dit haar belemmert de zuurstof toevoer naar de gehoorgang. Als dat gebeurt, zal het oorsmeer ophopen en grote klonten veroorzaken in het oor en krijgt oormijt vrij spel. Een oorontsteking of nog erger kan dan het gevolg zijn.

Als je dit haar niet uit het oor verwijdert, is een oorontsteking vroeger of later een feit en een verwaarloosde oorontsteking kan nog meer schade aanrichten, waaronder doofheid of zelfs hersenbeschadiging. Meer lezen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 101 reviews.