Vachtverzorging voor je hond met dubbele vacht? Zo doe je dat

Hoe verzorg je een hond met dubbele vacht? In dit blogartikel bieden wij jou hulp door middel van tips en handige weetjes te geven zodat jouw verzorging van de dubbele vacht veel effectiever gaat waarbij de klitten, vervilting en andere narigheid tot het verleden behoort. De oplossing is dat je weet hoe “dit” te doen met zo eigenlijk net als met alles. Veel fokkers sturen hun puppy-mensen naar ons toe om deze puppy-mensen te leren hoe en met wat de vacht je de dubbele vacht dient te verzorgen zodat je een mooie glanzende vacht hebt bij je hond die vooral lekker ruikt en laat zien dat jij een verantwoorde baas bent.

Hoe kom je van klitten af?

Allereerst is het essentieel om te weten dat met het hanteren van de “natte methode” je veel ergernis en narigheid kan besparen en de eeuwige terugkomende klitten tot het verleden behoren. Met deze werkwijze en werkmethode ga je werken volgens het Bioritmisch Borstelen en dan in dit blogartikel de de natte werkmethode en variant.

Vachtwisseling direct stoppen

Zit je Bearded Collie, Nizinny, Bobtail, Briard of welke langharige vacht variant voor wat betreft de vachtstructuur die je je maar voor kan stellen en of de structuur zit in een vachtwisseling of je merkt de vachtwisseling zit eraan te komen, dan is de vacht spray ideaal om letterlijk niet vast te lopen in de haren van de vacht maar de vacht makkelijk en snel door deze klitfase heen te gaan zonder dat je letterlijk de haren uit je hoofd trekt van frustratie en erger nog je hond de borstelsessies geen pretje meer vindt en al wegduikt wanneer je met de voorbereiding van een borstelsessie begint.

Speciaal voor jou om zelf uit te proberen is er een kleine verpakking beschikbaar.

Een vachtspray zorgt ervoor dat je niet vastloopt

De vachtspray is exclusief gemaakt voor de dubbele vacht waarin een actief natuurlijk anti-oxidant aanwezig is, die helpt om de haren van de dubbele vacht van jouw hond te herstellen en zo nodig repareren, te hydrateren en te beschermen zodat je makkelijk met je kam door de vacht heen kan gaan.

De herstel mogelijkheid komt door de natuurlijke ingrediënten die in de vacht spray zijn verwerkt waaronder het lichaamseigen keratine en natuurlijke vitamine E om maar is wat te noemen. De opbouw van de grondstoffen is gericht op het herstellen van de vacht van iedere hond ook de kortharige vacht wat voor deze vacht specifiek betekend minder verharen.

Direct resultaat bij de wat langere vacht is GEEN klitten of vervilting meer!

Zoals gezegd ideaal als onderhoud spray van je langharige hond zijn of haar vacht zodat je geen klitjes meer hebt of ook gaat krijgen. Daarbij nog een bijkomend voordeel is dat jouw hond geen nare hondenlucht bij regen of een frisse duik in het water meer heeft.

De dubbele vacht ziet er niet gezond glanzend uit maar ruikt ook nog is zeer aangenaam en bovenal zijn of haar hondenvacht is volledig zonder klitten of knopen.

Waarom is vachtonderhoud bij dubbele vachten zo belangrijk?

Vachtonderhoud bij honden met een dubbele vacht is belangrijk om de dode haren van de zachte onderwol te verwijderen. Doe je dit niet dan zal de onderwol vacht gaan vervilten en de vacht eruit gaat zien als een schapenvacht. De gezondheid nadelen van een vervilte vacht is dat deze vacht niet doet wat hij moet doen namelijk beschermen bij de kou en warmte weersinvloeden.

Oren plukken bij hond met dubbele vacht?

Dubbele vacht bij je hond? Oren plukken kan verstandig zijn. Een hond met een dikke, volle, zachtharige vacht zal over het algemeen veel haar in zijn oren hebben, uitzonderingen daargelaten. Dit haar belemmert de zuurstof toevoer naar de gehoorgang. Als dat gebeurt, zal het oorsmeer ophopen en grote klonten veroorzaken in het oor en krijgt oormijt vrij spel.

Een oorontsteking of nog erger kan dan het gevolg zijn. Als je dit haar niet uit het oor verwijdert, is een oorontsteking vroeger of later een feit en een verwaarloosde oorontsteking kan nog meer schade aanrichten, waaronder doofheid of zelfs hersenbeschadiging.

Hoe pluk je zo pijnloos mogelijk de oren van een je hond? In de blog “Oren plukken van je (Labra)Doodle? Dit moet je weten” leggen wij het uit aan de hand van een labradoodle. Maar het werk net zo goed voor andere honden met dubbele vachten. Lees hier nu hoe je de oren plukt van je hond

Tot slot

Weet dat we niet in problemen denken maar in uitdagingen. Heb je zelf een Engelse Cocker Spaniel vacht of ander type vacht en of hond en heb je vragen en of loop je ergens tegen aan, neem dan gratis contact met me op! Ik help je heel graag verder en/of op weg.

Ondersteunende producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 101 reviews.