Waterblazen bij (Labra)Doodle – de tips

Waterblazen bij (Labra)Doodle

Waterblazen bij (Labra)Doodle van pup tot volwassen hond

De waterblazer is een vast onderdeel van de (wekelijkse) verzorging van een (Labra)Doodle, NL Mini Doodle, BernerDoodle of GoldenDoodle en andere Doodle soorten. Maar wat is het geheim van waterblazen of beter gezegd wat zijn de de do’s en don’t?
Doe je waterblazen niet goed dan krijg je juist tegenovergestelde effect en dus namelijk klitten en vervilting en dat wil je toch niet! Juist niet omdat je jezelf afvraagt ik blaas regelmatig en toch die klitten en vervilting. Lees verder en ontdek het geheim.

Pup en waterblazen

Eindelijk is jouw pup 8 weken oud en klaar om bij zijn nieuwe familie, jou, te gaan wonen. Hoe leer je je nieuwe vriend het waterblazen? Wanneer je de volgende stappen volgt wordt jouw pup een fantastisch model voor de rest van zijn leven.

Weekopzet de eerste week

  • Vanaf de dag dat je jouw harige viervoeter hebt in jouw familie, begin dan meteen met je de tafelmanieren
  • Iedere dag zet je jouw pup op de gekozen plek waar jij de vachtverzorging voor de rest van zijn of haar leven gaat doen
  • Ga over zijn of haar lichaam met je handen (reiki) en zorg ervoor dat de pup niet in je handen bijt maar leidt hem af met bijvoorbeeld een speeltje. Wees consequent en beloon wanneer je goed gedrag ziet. Je pup leert op deze (positieve) manier wat jij wenst. Niet te lang deze sessie en de sessie duurt maximaal 3-5 minuten

Weekopzet week 2 en verder

  • Dag 1 + 2 van week 2: zet de waterblazer op de laagste stand aan terwijl niets doet
  • Dag 3 van week 2: ga met de waterblazer het onderstukje van alle 4 de poten (zie plaatje)
  • De volgende dagen en weken ga je steeds wat verder over het lichaam vooropgesteld dat je pup relaxt en alles op een prettige manier ondergaat. Het hoofdje doe je pas op het moment dat er absoluut geen angst of wat dan ook voor negatieve gevoel bij je pup is
  • Een waterblazer sessie duurt bij een volwassen (Labra)Doodle, medium formaat, gemiddeld 15-20 minuten
waterblazen

Hoe komen de klitten in de (Labra)Doodle vacht?

Het idee van het waterblazen is dat je wenst dat als het ware de vacht gestreken wordt ofwel de kreukels uit de vacht halen door middel van de waterblazer gebruik. Doe je 1 stap overslaan en niet doen werkt het zogenaamde “waterblazen” contraproductief met andere worden het tegenovergestelde gebeurt dus je krijgt juist klitten en dat (Labra)Doodle vacht komt in de negatieve spiraal wat tot vervilting leidt.

Het zogenaamde “losblazen” bij Boomers

Voor verwijderen van vuil en viezigheid kan je de Boomers ook blazen. Wel adviseer ik de anti klit spray er bij te gebruiken om de hydratatie van de vacht op peil te houden door de elastine en zijde die er in is verwerkt.

De oplossing met anti klit

Eén van de reden van het ontstaat van de klitten bij en tijdens het waterblazen is dehydratatie (= extreme uitdroging van ieder haartje van de vacht) en is heel simpel op te lossen door tijdens het blazen de Vachtspray anti klit voor (Labra)Doodles te gebruiken en dan met een minimum van 3 keer per zijde sprayen. Praktisch betekend dat bij een zeer zeer droge vacht de vacht eruit ziet als geraffeld touw en bekijk je 1 individueel haartje zie je allerlei weerhaakjes door de uitstaande schubben (zie plaatje).

haar gezond in de vacht

Ben je klaar met het blazen dan ter afsluiting in de puntjes van de (Labra)Doodle vacht, de Multi Crème knijpen en het geven van een kauwhoefje. Overigens is niet bagger vet maar 1-2 bolletjes Multi Crème per zijde. Lees voor de producten de instructies bij de tabbladen. Een voorbeeld hoe de tabbladen eruit laat het plaatje hieronder zien.

Waterblazen bij (Labra)Doodle

Heb je een verzoek laat jouw verzoek over een uitdaging laat dit aan mij weten middels het contact formulier

Video over waterblazer

Met dank aan het model Duke een Australische Labradoodle reu. Duke had nog nog nooit met waterblazer gewerkt of althans zijn familieleden. Zijn eigenaren hadden een waterblazer gekocht en wilden graag onder begeleiding met het waterblazen leren werken. Deze service bieden van begeleiden van aanstaande waterblazers. Vooropgesteld dat de waterblazer bij ons is gekocht.

Ondersteunende producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 101 reviews.