ModelGel

0.95

ModelGel

Gel is eigenlijk een heel dun laagje plastic dat je in de vacht smeert. De  vacht wordt ruw van het plastic en gaat klitten. Door de klitten kun je je de vacht op veel verschillende manieren stylen.

Modelgel bestaat voor meer dan 95% uit water, maar het belangrijkste bestanddeel is een natuurlijke gelmaker. Als de gel opdroogt, blijft de gelei achter in vacht en vormt het een plastic laagje.

Beschrijving

Wat doet gel in de vacht?

Gel is eigenlijk een heel dun laagje plastic dat je in de vacht smeert. De vacht wordt ruw van het plastic en gaat klitten. Door de klitten kun je je de vacht op veel verschillende manieren stylen. Modelgel bestaat voor meer dan 95% uit water, maar het belangrijkste bestanddeel is een natuurlijke gelmaker. Als de gel opdroogt, blijft de gelei achter in vacht en vormt het een plastic laagje.

LET OP! Een gel met alcohol kan de vacht uitdrogen, en daarom heeft een alcoholvrije versteviger altijd de voorkeur.

ModelGel is bedoeld om de vacht de ‘tweede dag/week na het wassen’ grip te geven, waardoor het ook gemakkelijker op te steken en bijvoorbeeld een top-knot te maken of model te behouden tijdens het showen is. Een vachtgel geeft daarbij een beetje volume daar waar gewenst en nodig.

Veel vachtproducten bevatten ook siliconen die zich ‘opstapelen’ in de vacht en het uiteindelijk zwaar en onhandelbaar maken. Daarom is het verstandig om de vacht eens in de twee weken te wassen met een deep cleansing shampoo (bijvoorbeeld de Boszeep) die vacht ontdoet van alle ‘build-up’. Was het direct daarna voor een tweede keer met een verzorgende shampoo (2-1 Shampoo) om het vochtgehalte weer op peil te brengen en gebruik een klein beetje olie in de vachtpunten als die erg droog zijn.

Extra informatie

Gewicht.50 kg
Afmetingen10 × 15 × 10 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ModelGel” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…