🌲Winter vachtverzorging Tips en voorkom kapotte voetzooltjes ❄️

In de winter zijn er andere eisen voor de winter vachtverzorging van jouw harige knuffel of hij/zij kort of langharig is. Kapotte voetzooltjes is niet alleen heel pijnlijk maar ook heel eenvoudig te voorkomen. Hieronder hebben we een aantal tips voor jou opgesomd om o.a. kapotte voetzooltjes te voorkomen.

Kapotte hondenvoetjes transformeren naar voetzooltjes zonder sneetjes en/of kloofjes

Zijn er toch wondjes ontstaan dan heb je al weer een positief resultaat met de multi-crème en krijg je niet het zogenaamde lik-syndroom aan de pootjes wat betekend dat de hond blijft likken op één bepaalde plek/plaats wat op zich weer een wond veroorzaakt wat zelfs tot ontsteking(en) kan leiden. Wees gewaarschuwd dat “iets” wat onschuldig lijkt kan uitmonden tot een mega-probleem met alle (financiële) gevolgen van dien.

Pootjescrème (herstellend & verzorgend)

Pootjescrème / balsem voor hondenpootjes (de voetkussentjes) dat preventief gebruikt om wondjes door sneeuwwandelingen te voorkomen en om gevoelige pootjes, pootjes met wondjes te behandelen.

Preventief gebruik in winter

Sneeuw en ijs gaat klonteren onder de zolen en pootjes van je hond. Er vormen zich dan ijspegeltjes die vlijmscherp kunnen zijn. Ook bevriezing kan plaatsvinden. De pootjescrème voorkomt dat het sneeuw gaat klonteren en zorgt ervoor dat sneeuw en ijs weer makkelijk te verwijderen zijn. Ook voorkomt dit nare sneetjes veroorzaakt door het gevormde ijs. Uiteraard is het wel belangrijk om de pootjes van je hond goed in de gaten te blijven houden tijdens koud weer. Zeker als het vriest.

Na het lopen, controleer de pootjes van je hond. Is deze beschadigd?
Maak de pootjes schoon en breng zo snel mogelijk de pootjescrème aan om te voorkomen dat de pootjes gaan ontsteken. Zie ook de tabbladen voor instructie(s).

Oorverzorging en tips

In deze video leer ik je en laat ik zien, hoe je de oorhaarproppen zelf kunt verwijderen. Wanneer je deze zogenaamde oorhaarproppen niet verwijdert krijg je chronische oorproblemen bij je Doodle. Alleen met de natuurlijke vachtverzorgingsproducten van Natuurlijk4Dogs kan ik het eindresultaat zoals getoond in de video te realiseren. Ook wanneer het oorhaar plukable is en dat betekend dat je relatief makkelijk te trekken is door te doen je wijsvinger en duim als een soort van pincet. Is het oorplukken niet makkelijk te doen dan niet doen. Een dierenarts of professionele trimster weet dan raad.

Waarom zou je voor minder gaan wanneer een in Nederlands geproduceerd vachtverzorging assortiment tot mijn beschikking staat? Niet dus want de filosofie is neem wat de natuur je biedt.

Daarbij is Natuurlijk4Dogs haar producten in staat om voor veel huid- en vachtproblemen tot een oplossing te komen deels omdat de benadering vanuit Natuurlijk4Dogs uniek en individueel is net zoals de dieren uiteindelijk zelf ook zijn. Heb je nu zelf een uitdaging bij de vacht verzorging aarzel dan niet om contact op te nemen. Echt 100% succes is jouw belofte en dat is geen grootspraak. Voor specifieke oor problemen is het altijd wanneer jouw knuffel koorts heeft contact op te nemen met een dierenarts.

De oorschelp is heel goed schoon te maken met de Multi Crème waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen bij het oor van jouw knuffel om nare ontstekingen te veroorzaken. Alles weer uit de natuur en een 100% succes verhaal en wie wil dit nu niet?

De 7 belangrijkste plekken om te borstelen

De meeste hondeneigenaren borstelen hun hond wel, maar niet vaak genoeg, te beperkt (bijvoorbeeld alleen de rug) en/of met een verkeerde borstel, waarvan de naalden de huid niet raken (waardoor er over de klitten heen geschuierd wordt). De meest cruciale, klitgevoelige plekken worden echter veelal vergeten. Dit zijn:

  1. de oksels en de ellebogen
  2. de liezen en binnenkant van de benen
  3. de knieën, poten en voeten
  4. de kont, staart en staart aanzet
  5. de borst en de buik
  6. de oren en onder de oren
  7. de baard en snor

Als laatste nog even dit

De Multi Crème is alles in 1 oplosser en dan met name dit, wanneer de weersomstandigheid is dat het vriest en koud is dan is de vacht statisch met als gevolg dat de vacht sneller gaat klitten en blijft klitten. Het klitten is wat we juist we willen voorkomen en op relatief simpele manier opgelost kan worden door de Multi Crème in te zetten op de volgende manier in te zetten.

Voor een droge, pluizige of statische vacht

  • Neem ter grote van een erwtje Multi Crème in je handpalm
  • Wrijf je handen met de Multi Crème erop over elkaar
  • Knijp in de punten van de vacht de Multi Crème

Wil je aankondiging van een webinar (ook gratis) niet missen?
Schrijf je met het formulier hieronder getoond in.

Gebruik je Natuurlijk4Dogs vachtverzorging producten *
Wat voor structuur vacht heeft je hond? *
Ik ben donater van de NMD *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 99 reviews.