Tips voor Thuis te Doen

0.00

Omdat het nog al wat van een baasje vraagt om bijvoorbeeld een knipvacht, zoals die van een Doodle klitvrij en in het gewenste aaibare model te houden, volgen hier enkele vachtverzorgingstips. Deze tips zijn zodanig opgesteld dat ze op vrijwel elke vachtsoort van toepassing zijn.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

×

Tips voor Thuis te Doen #1

0.00

Beschrijving

 1. Check wekelijks de voetzolen en knip deze uit indien nodig
 2. Check regelmatig (elke 2 weken) of de gehoorgangen vrij zijn van haar en verwijder dit indien nodig of laat dit doen door een hondentrimmer of dierenarts. Een ongeschreven regel is: Hoe dikker de vacht, des te meer haar er in de oren zal groeien
 3. Knip regelmatig het poepgat vrij, zodat er geen ontlasting in de vacht blijft hangen of klitten voor het poepgat de hond beletten haar behoefte te doen
 4. Gebruik de juiste borstel voor de juiste vacht (hoe langer en dikker de vacht, des te steviger de borstel moet zijn om door de klitten heen te kunnen komen)
 5. Gebruik na het borstelen altijd een grove kam met lange naalden om de vacht door te kammen en te checken of alle klitten verwijderd zijn. Je hond kan er nog zo geborsteld uitzien; pas als je vloeiend met de grove kam door de vacht kunt glijden weet je dat de vacht echt KLITVRIJ is
 6. Laat een natte vacht NOOIT aan de lucht opdrogen, dit leidt tot klitvorming. Gebruik een waterblazer om de vacht schoon en droog te blazen en borstel de vacht na het drogen om klitvorming te voorkomen. Of föhn de vacht tijdens het borstelen droog, indien je niet over een waterblazer beschikt (dit duurt echter veel langer)
 7. Ook bij het wassen geldt voorgaande. Was NOOIT je hond, zonder deze eerst te hebben ontklit en gebruik de natuurlijk4dogs shampoo en crème spoeling om de vacht na het wassen gemakkelijker doorkambaar te maken.
 8. Lange snuiten (en vooral die van Doodles & Boomers) zijn vaak nat en vies en gaan daardoor snel stinken. Kam daarom de baard en snuit regelmatig goed uit met een grove kam en was de baard & snor zonodig met natuurlijk4dogs shampoo.
 9. In dikke vachten kan ongedierte zich gemakkelijk verschuilen. Check daarom je hond dagelijks op teken en vlooien en gebruik een goede teken en/of vlooienband of –druppels.
 10. Wil je graag de vacht zo lang mogelijk laten?
  Laat je hond dan naast het wekelijkse thuis borstelen regelmatig (max. om de acht weken) trimmen of leer dit zelf te doen. Zo houd je de vacht klitvrij, in goede gezondheid en op een leuke, knuffelige teddybeer lengte en voorkom je onderstaande foto.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.