Oorverzorging 250 ml

65.95

Beschrijving

Handig is om een half uur voor gebruik bijv. de plastic fles in een glas gevuld met warm wat de vloeistof wat voor te verwarmen.

Opgepast: In geval van twijfel altijd de DA eerst naar de oren laten kijken. Ook wanneer er verslechtering op treedt dan de behandeling staken. Wees ervan verzekerd dat door bijv. ontstekingen het trommelvies niet gescheurd is. Een swap van het oorsmeer gedaan door de DA sluit uit dat er geen mijten of andere niet gewenste parasieten aanwezig zijn. Wil je ervan verzekerd zijn dat de hond niet gevoelig reageert dan bijv. eerst een drupje op de binnenkant van het oor aanbrengen en kijk of er een reactie komt.
 
“This formula has been handed down from a wonderful veterinarian, now deceased.” Thank you for sharing!
Honden Oren

De honden die ooit uit de wolf ontstaan zijn, hadden opstaande oren en een stugge vacht. Een van de vele eigenschappen waardoor ze prima uitgerust waren om te overleven in de wilde natuur.

De mens heeft flaporen hangende oren “gemaakt” net als de wollige, dikke curly en fleece vachten. Beide totaal ongeschikt om te kunnen overleven in de wilde natuur. De haren die op het lichaam groeien, groeien ook in de oren.  Je kunt je wellicht voorstellen dat wanneer dat stugge haartjes zijn in rechtopstaande oren, dat er dan continu zuurstof bij komt waardoor oorproblemen niet aan de orde zijn.

Kijkend naar de Doodles zien we dat we kunnen spreken over dikke vachten evenals de dikke wollige rijkelijk behaarde zwaar vallende flaporen. Over het algemeen kun je stellen en geldt: hoe dikker en voller de vacht des te meer haar er in de oren groeit. En hoe dikker de flap die eroverheen hangt, des te warmer en vochtiger het in die oren is. En dat is precies waar het Doodle en andere rassen en mixhonden met grote vleesoren voor wat betreft de oorproblemen op de loer ligt.

Hoe zit het met het oorsmeer zelf?

Als je Doodle of welk ras of mix dan ook veel oorsmeer heeft hoeft dat niet meteen te betekenen dat hij een oorontsteking heeft. Sommige honden maken nu eenmaal meer oorsmeer aan dan andere. Zolang dat oorsmeer bruin van kleur is en redelijk vloeibaar is, is er over het algemeen niets aan de hand.

Is het echter zwart en brokkelig, dan kan dat duiden op oormijt.

Heeft je Doodle of welk ras of mix dan ook echt oorontsteking dan merk je dat wel dan is hij ook echt wat ziek en vind hij aanraking aan de oren niet leuk en kan zelfs janken wanneer je aan de oren zit omdat hij er zo’n last van heeft. Vieze oren is niet altijd een bedreiging mits je de correct diagnostisering stelt en bij twijfel ga naar de dierenarts.

Maar hoe kun je die oren nu schoonmaken, zonder meteen een ander goedje te gebruiken dat uit de oren sijpelt en vieze, vettige, klitplekken achterlaat onder de oren en amper weg te wassen is?

  • Oorcrème waarin kokosnoot olie is verwerkt op een tissue maak je de oren en oorschelp met je vinger aan de binnenkant schoon
  • Oorcrème waarin ook pure Aloë Vera is verwerkt om de oren en de huid van binnenuit te genezen, door een druppel ervan via je vinger in de gehoorgang te doen en dan de oren lekker te masseren.

Deze twee natuurgeneesmiddelen hebben een antibacteriële, antischimmel en antivirale werking en wat nog belangrijker is het product lopen niet het oor uit met als gevolg dat vieze, vettige, klitplekken worden voorkomen bij onze Doodles.

Het pluspunt van de Aloë Vera is dat het celregenerende eigenschappen heeft en op celniveau werkt hierdoor het de huid van binnenuit geneest. Het wordt niet voor niks veel bij brandwonden gebruikt en in allerlei cosmetica vanwege zijn verzachtende. Wil je de oren van de Doodle schoon houden kun je het beste beide middelen in afwisseling gebruiken.

Beide middelen zijn totaal onschadelijk vooropgesteld dat je hond niet allergisch is voor uien (zelfde plantenfamilie als de aloë Vera). Twijfelt u maak dan een GRATIS afspraak en kom langs met de hond. We adviseren u graag!

Extra informatie

Afmetingen 100 × 10 × 100 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…