Zo help je jouw hond de jaarwisseling door en heb je geen vuurwerk angst!

Zo help je jouw hond de jaarwisseling door en heb je geen vuurwerk angst!

De beste ondersteuning bij (vuurwerk)angst en stress voor jouw hond

Zo help je jouw hond de jaarwisseling door en heb je geen vuurwerk angst!Voor veel dieren is de jaarwisseling helemaal niet zo’n feest als voor ons. Honden kunnen onrustig of bang worden van alle flitsen en knallen. Het is erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Hoe meer negatieve ervaringen jouw lieve hond heeft met vuurwerk, hoe groter de kans is dat hij ook bang wordt voor andere geluiden zoals onweer, verkeer of harde muziek. Het is daarom erg belangrijk om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat jouw viervoeter een ontspannen jaarwisseling heeft.

Natuurlijk hulpmiddel

Een hulpmiddel om de ontspanning te krijgen bij jouw knuffel is de Pijnstillende Crème en CBD-olie voor honden bij allergie, jeuk en angst, voor honden (bij chronische pijn & stress) een zeer natuurlijk handig hulpmiddel. Nu is het tijdstip om te beginnen met hulp gegeven door jou aan je hond. De prikkels in “normale” banen te leiden maar ook te houden. Anders gezegd een handelbare hond te hebben en te houden.

CBD-olie voor honden bij allergie, jeuk en angst

Angst is een emotie, een emotie die alle levende organismen kennen. Angst ontstaat doordat er iets gebeurt wat je in gevaar brengt, of waarvan je denkt dat het je in gevaar brengt. Een heftige emotie want het zet het lichaam aan tot actie, om weg te rennen, jezelf in veiligheid te brengen, te dealen met datgene wat jou in gevaar brengt/ kan brengen. Een emotie is een innerlijk gevoel of een beleving die een directe prikkel geeft aan je systeem en zorgt dat je op de juiste manier reageert. Bij angst is dat zorgen dat je overleeft en het lichaam wordt in paraatheid gebracht.

Hoe gebruikt je de Pijnstillende Crème voor honden (bij chronische pijn & stress)?

Eigenlijk heel eenvoudig je neem ]e een mespunt crème en geeft minimaal 3x per dag hiervan. Zo nodig kan je dit naar 5x-8x verhogen. Wanneer de hond relaxed is dan slechts een halve dosis zo nodig geven. De inwerktijd is 20-40 minuten dus begin niet te laat. Wil je optimaal voorbereiden begin je rond oktober met de natuurlijke medicatie.

Samenstelling

Pijn Crème: Cocos nucifera (Coconut) Oil, Aloe barbadensis Leaf Juice,Passiebloem (Passiflora incarnata) en Stinkende gouwe (Chelidonium majus). Verdunde extracten van Hop (Humulus lupulus) en Rozemarijn (Rosmarinus officinalis).


CBD-olie: Cannabis sativa, sodium benzoate

Maak je huis vuurwerkproof met deze tips

Zo voelt jouw hond zich veilig

  • Hang enkele dagen vooraf een difussier in huis
  • Laat je hond zelf kiezen waar hij zich prettig voelt in huis
  • Doe de gordijnen dicht
  • Doe het licht in huis aan, zeker op de plek waar je hond zich bevindt
  • Zet indien mogelijk een muziekje aan
  • Leid je hond af met een lekkere snack of een nieuw speeltje
  • Zorg dat er te allen tijde iemand in de buurt is om jouw hond te steunen

Niets doen krijg je hetzelfde als voorgaande jaren. Angst is intens en volhardend en zonder hulp van buitenaf moeilijk te doorbreken. De doorbraak krijg je o.a. door het geven van de Pijnstillende Crème voor honden (bij chronische pijn & stress).

Etherische oliën

De lavendel ethische olie is een van de toppers en hardlopers om als relax etherische olie om te gebruiken als ontspanner bij gestreste dieren denk bijvoorbeeld aan vuurwerkangst hond. In ons assortiment hebben we de volledig natuurlijke etherische Lavendel olie als medicatie. Bij vuurwerk: is onze blend een oplossing en voeg bijvoorbeeld wierook en lavendel toe. Beiden zijn oliën die acute paniek tot kalmte brengen door de natuurlijke samenstelling.

Toepassing

Een olie die wil je gebruiken om angsten en paniek te kalmeren, kan het beste via inhalatie worden aangeboden en bijvoorbeeld wat op de hals gemasseerd worden. Dan blijft de olie in de vacht hangen en geeft zo langer effect.

Doe een paar druppels in je hand, draai beide handen een paar keer over elkaar zodat de olie wordt geactiveerd en biedt het aan aan je dier door je handen voor de neus te houden. Masseer het restant over de hals. De oliën geven via het limbisch systeem direct een kalmerend effect en worden bovendien op deze manier snel in de bloedbaan opgenomen.

Voor het zoeken naar de meest passende olie is het altijd belangrijk om je af te vragen waar de kern van het probleem zit, als je het over angst hebt, waar dus de kern van de angst zit. Hieronder heb ik een lijst gemaakt van essentiële oliën die goed ingezet kunnen worden bij verschillende angst vormen.

Overigens komt je er niet uit of twijfel je? Neem gratis contact met mij op.

Hulp tabel

Essentiële OlieAngst vormGeschikt voorBijzonderheden over de olie
BergamotExistentiële angstHonden, paardenKalmeert, troost
CederIrrationele angst, crisisHonden, paarden en kattenAardend
DilleBreedspectrum angstHonden en paarden
Frankincense (wierrook)Paniek en wanhoopHonden, paarden en kattenMeditatief
GeraniumAcute angst/ paniekHonden, paarden en kattenZuiverend
JasmijnGeneriek angst/ geen paniekHonden, paarden, kattenNeemt remmingen weg
KaneelPaniekHonden, paardenOok uit verleden
LavendelAcute angst, traumaHonden, paarden en kattenHuid olie, bevordert concentratie
MandarijnAlgemene angstenHonden en paardenTroostend
MarjolienAngst uit stressHonden en paardenOok bij irritatie en woede
 PatchoeliAlgemene angst stillerHonden, paarden en kattenAardend, vrouwelijk
Roomse kamilleAcute angst en algemene angst stillerHonden, paarden en katten
SalieAlgemene angst stiller op emotieHonden, paardenVrouwelijk
SandelhoutKrachtige angst stillerHonden, paarden en kattenBij nachtmerries
ScharleiPaniekHonden en paardenVrouwelijk
SinaasappelIrrationele angst, acute angstHonden en paardenHart, immuunsysteem
ValeriaanAlgemene angst stillerHonden, paarden en kattenVerdooft
VenkelFaalangstHonden, paardenSpijsvertering
VetyverAlgemene angstHonden, paarden kattenZeer aardend

Ook voor paarden geschikt

Paarden leven meestal in familieverband, maar hebben geen vast territorium. Het paard is niet alleen een kuddedier maar ook een vluchtdier. Wanneer er gevaar dreigt slaat het paard op de vlucht. Daarom zijn paarden erg gericht op de omgeving en alert op bedreigingen. En juist die bedreigingen zijn aanwezig tijdens vuurwerk. Loopt het uit de hand en blijft je paard / pony in de angstfase dan is hulp gewenst.

Bij Natuurlijk4Paarden is ook de CBD-olie beschikbaar en zeer effectief en doorbreekt de angst.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.natuurlijk4dogs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 101 reviews.